‼ Сињајевина није прћија одлазеће власти већ вјековна колијевка наших предака и нас њихових потомака‼

➡ Планина Сињајевина је вјековима служила за развој номадског сточарства и тако треба да остане, надасве звучи апсурдно да у држави која се 1991. године прогласила за еколошку државу и одредила да јој очување природе буде приоритет, данас 30 година касније, у години 2020. народ и војска прегањају око извођења војних вјежби на Сињајевини. Умjесто да се размишља да Сињајевина буде проглашена за заштићено подручје на којем ће се развијати пољопривреда и туризам одлазећа и накарадна власт са све „бијелим орлом“ жели да пуца у срце црногорске природе и тако девастира један од драгуља природе.

 Скандалозне су изјаве одлазећег министра Предрага Бошковића да војна вјежба неће девастирати животну средину и уништити биодиверзитет једног од највећих пашњака Европе. Министар је остао глув на све апеле које су грађани, разне НВО, упутили на адресу министарства.

 Иако је петиција за очување Сињајевине усвојена, Влада Црне Горе није удостојила ни да је разматра, већ је у маниру забрањених институција донијела одлуку  супротну вољи грађана. Ово, разумије се, није први пут да једна грана власти у Црној Гори крши Устав и права грађана. То кршење Устава смо и ми у метрополи туризма осјетили 24 јуна када се под примјеном силе и употребом сузавца од легалних и легитимних представника отела власт. 

Поштујући Устав и права грађана апелујемо на одлазеће представнике власти да морају бити свјесни постојаности и спремности грађана да штите јавни интерес. Сињајевине као парка природе јер Сињајевина није прћија одлазеће власти већ вјековна колијевка наших предака и нас њихових потомака jeр уз сво поштовање Војске Црне Горе мишљења смо да има других локалитета гдје се ове вјежбе могу изводити – закључује се у саопшењу Радка Гарчевића члана ИО Праве Будве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial