‼ПРАВА БУДВА: КУЦНУО ЈЕ ЧАС‼

‼ПРАВА БУДВА: КУЦНУО ЈЕ ЧАС‼

➡️ Једна од дефиниција времена је да је оно непрекидан слијед догађаја који се дешавају у бесповратном смјеру из прошлости кроз садашњост ка будућности. Узимајући овакво објашњење у обзир, наша будућност стала је у један догађај. Ако овог августа наш избор не буде одбацивање једног од најгорих режима у историји не само нашег народа, већ у историји људске цивилизације, онда за нас и нашу Црну Гору неће бити будућности. Бар не свијетле, како су то често писали наши учени преци. Вријеме ће стати не одбацимо ли овај ретроградни систем, ово чудовиште које је кроз 30 година владања нарасло у неприродну наказу налик на ону из романа Шелијеве.

Чему ово поређење? Јесам ли претјерао? 

Никако се не смијемо заваравати и одбацити овај пресудни трен мислима – то није моја борба. 

Та борба за светиње јесте свакако кључна и носилац је енергије промјена која се напокон надвила над Црном Гором. Црна Гора је светиња свих нас. Породица је наша светиња. Не боре се само Милош, Јелена, Петар и Марија за своју земљу. То треба да учине и Денис и Селма. И сјевер и југ. И центар, али и они десно заједно са љевичарима.

Сада сви морамо стати у једну непрегледну колону и својим гласом направити побједоносни штит одбране наше домовине. То је обавеза. У животу сваког човјека дође тренутак када неким чињењем допринесе одбрани своје светиње. А сви је имамо. Ту у срцу је куда год да пођемо. 

Уколико имате недоумицу у то да ли је ова борба за Вас света и да ли хоћете да јој се придружите запитајте се: 

➡️ Да ли желите једнаке шансе за све грађане Црне Горе? Или хоћете да то и даље зависи од чланске карте ДПС-а?

➡️ Да ли желите да Ваша дјеца раде посао за који су се школовала, који воле? Или хоћете као и до сада да зависе од тога да ли имате јаку везу да би се запослила? 

➡️ Да ли желите да сваког јутра пред огледалом угледате исправног и задовољног човјека, који живи и ради у земљи коју воли? Или хоћете да видите дужника који је приморан да прекрши своје моралне кодеске како би прехранио породицу? 

➡️ Да ли желите да живите у земљи у којој ћете слободно моћи да кажете све што мислите о властима и да знате да ћете их лако на изборима промијенити? Или хоћете као и до сада да живите у страху од тортуре уколико било шта критички кажете или напишете у јавности?

➡️ Да ли желите да сви јавни чиновници буду свјесни да им од економски стабилног и јаког грађанина зависи плата? Или хоћете као и до сада да своја права остварујете тако што ћете морати да подмитите неког од њих? 

➡️ Да ли желите да отворите своју фирму, а да не морате да размишљате о томе улазите ли у „интересну зону“ неког од локалних моћника? Да ли желите да Ваша фирма има једнаке шансе за добијање неког од тендера? Или хоћете као и до сада да имамо вјечите подобне добитнике?

➡️ Да ли желите да видите како се буџет домовине коју волите пуни порезом равноправно од свих учесника на тржишту? Или хоћете као и до сада да се дугови опраштају уколико сте донатор Партије? 

➡️ Да ли желите опорезивање екстра профита? Да ли желите да се преиспитају сва иоле сумњива богаћења „преко ноћи“ и без покрића у посљедњих 30 година? 

➡️ Да ли желите да имате сва радничка права управо како то стоји у Закону о раду? Или хоћете као и до сада да моћни и Партији одани послодавци одређују своја правила?

➡️ Да ли желите да се након 30 година напокон изгради болница у Црној Гори? Или хоћете као и до сада да нам кладионице ничу у непосредној близини школа? 

➡️ Да ли желите да сви заједно устајемо на химну и да се сви радујемо спортском успјеху наших тимова? Или хоћете као и до сада да у спорту имамо партијске играче? 

➡️ Да ли можда желите да се прекине бесомучна сјеча наших шума и извоз сировина у сусједне земље? Да ли желите да спријечите „паковање“ наших ријека и ријечица у цијеви? 

➡️ Да ли желите да се убудуће процесуирају сви загађивачи наше еколошке државе? Или хоћете као и до сада да се такви инциденти гурају у заборав, јер је загађивач партијски играч?

➡️ Да ли напокон желите да живите живот достојан човјека? Црна Гора, са свим својим богатствима и потенцијалима, данас је након 30 година требала да буде земља са стандардом најразвијенијих држава свијета. Али за тако нешто је било неопходно да је воде људи који је воле, људи коју су стручни и људи који желе добро свом народу, а не свом џепу. 

Уколико и даље имате дилему о неопходним промјенама у земљи онда сте вјероватно дио Франкенштајна са почетка овог текста – партијски играч, ухљеб, повлашћени бизнисмен или несвјесни роб ситних привилегија.

Зар је битно како се зовемо и које смо вјере кад пред собом имамо овако набројане изборе? Зар треба да постоји дилема о промјени? 

Овог августа је избор јасан – или ћете напокон кренути ка заслуженом начину живота и стандарду живљења или ћете изабрати да све остане овако како јесте, накарадно и примитивно, у држави гдје ће и даље главну ријеч водити приучени и ухљебљени паразити од којих ће Вам зависити и најосновнија права једног грађанина. Црна Гора је због тако некадрог вођења и нестручног вођства већ 30 година талац импровизације. 

Стотине афера које је за то вријеме ова власт произвела то неумитно доказује.

Једно имајте на уму – нико, али апсолутно нико, не може да зна кога сте заокружили у кабини за гласање. Изненадите их. Изненадите и себе храброшћу. 

Куцнуо је час!

Милан Ковачевић, Права Црна Гора Будва

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest