УПЦ: За два и по мјесеца одузета роба вриједна више од 277 хиљада еура

FOTO: Youtube/Printscreen

Одсјек за сузбијање кријумчарења Управе Управе прихода и царина наставиће, систематски и посвећено, бескомпромисну борбу против свих облика кријумчарења, истичу они.

Службеници Одсјека за сузбијање кријумчарења Управе Управе прихода и царина од почетка туристичке сезоне – у периоду од 14. маја до 1. августа утврдили су 21 неправилност, издали 14 прекршајних налога и изрекли 21 заштитну мјеру одузимања робе.

 – Као неправилност утврђено је: непријављивање робе, довођење царинског органа у заблуду и сумња на повреду права интелектуалне својине. Приликом откривања неправилности за које је издат прекршајни налог, одузета је сљедећа роба: текстилни производи (гардероба), парфеми, наочаре, кухињско посуђе, алат, златни и сребрни накит, бижутерија, половни мотор за чамац, разне кућне потрепштине, јестиво уље И електро опрема – саопштили су из Управе прихода и царина.

Укупна вриједност заплијењене робе процијењена је на 277,535.60 еура.

 – Што се тиче активности Одсјека за сузбијање кријумчарења када је у питању акцизна роба, сходно Одлуци Владе Црне Горе о забрани складиштења дуванских производа у слободној зони Луке Бар (»Сл. Лист ЦГ« бр.143 од 31.12.2021 године), службеници Управе прихода и царина су у временском периоду од 14.05.2022. до 10.06.2022. године извршили одузимање и премјештање дуванских производа у складишту „ПГС Монтенегро Доо“ Бар у СЦЗ Луке Бар – додају они.

У назначеном периоду укупно је одузето и ускладиштено 148.139 (сто четрдесет осам хиљада и сто тридесет девет) пакета, 5.456 (пет хиљада четиристо педесет шест) боксова и 103 (стотри) паклице цигарета. Такође је одузето и 526 (пет стотина двадесет и шест) пакета резаног дувана и 1.136 (хиљаду сто тридесет шест) пакета арома за наргиле.

– 13.јуна, поступајући по налогу, службеници ОЗСК- а Управе прихода и царина, извршили су контролу и одузимање робе – цигарета, у складу са чл.63 Царинског Закона, у количини од 1568 пакета цигарета. 16. јуна вршећи контроле, увидом у добијену спецификацију и примјеном методе анализе ризика, службеници УПЦ извршили су контролу и одузимање робе – цигарета у количини од 1120 пакета. Одсјек за сузбијање кријумчарења Управе Управе прихода и царина наставиће, систематски и посвећено, бескомпромисну борбу против свих облика  кријумчарења – истичу они.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest