Кривокапић: Влада спремна да ради даноноћно како би ЦГ 2024. ушла у ЕУ

Влада је спремна да ради даноноћно, како би Црна Гора 2024. године ушла у Европску унију (ЕУ), поручио је премијер Здравко Кривокапић на радном доручку са амбасадорима држава чланица Уније.

Zdravko Krivokapić

Он је поновио да је чланство у ЕУ, без дилеме, стратешки циљ Црне Горе и опредјељење које нема бољу алтернативу.

Црна Гора, како је навео, високо вреднује недвосмислену подршку европској перспективи државе и Западног Балкана, коју је ЕУ још једном потврдила новим предлогом методологије преговора.

„Амбициозни темпо који је нова Влада наметнула самој себи, како би што прије позитивно окончала приступне преговоре, надам се да ће доживјети своју прогресију, нарочито током предсједавања Словеније Савјетом ЕУ“, казао је Кривокапић.

Он је казао да владавина права остаје окосница преговарачког процеса и да је Влада посвећена реформама у области владавине права, али да не жели да уђе у имплементацију нити једног рјешења које не би било сасвим у складу и хармонији са најзрелијим европским праксама.

“Црна Гора мора да се окрене раду и сарадњи, мора да продише духом заједништва, ако жели да реализује своје амбиције“, истакао је Кривокапић.

Влада, како је навео, не жели да се бави политичким проблемима који најчешће нијесу есецијални, али јесу дириговани и наметнути као да су судбоносни.

„Наш задатак је да привремена мјерила за поглавља 23 и 24 преведемо у завршна. Када се то деси, то ће значити да смо направили искорак који нам гарантује приступање ЕУ до 2024. године“, рекао је Кривокапић.

извор: Вијести

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest