„Duo Classico“ изведбом филмске музике одушевио публику на љетњој позорници у Старом Бару

фото: медиабиро

Публика је уживала у спектакуларном наступу и имала прилику да чује њихове обраде композиција из филмова “Гладиатор”, Brave heart”, серијала “Game of trones„, “Титаник”, “Кум”…

фото: медиа биро

 – На љетњој позорници у Старом Бару синоћ је наступиоDuo Classicо који чине магистарка виолине Дина Десанчић и професор хармонике Сафет Дрљан, а на репертоару је била филмска музика.

Дирекрор Туристичке оргаитације (ТО) Бар Емил Кукаљ рекао је да је публика синоћ била одушевљена наступом Duo Classicа.

“Заиста ми је задовољство што смо у оквиру Барског ђира имали прилику да их слушамо. Са овим репертоаром су наступали и у склопу Барског љетописа. Овај концерт привукао је публику и изавао одушевљење јер су на несвакидашњи начин представили филмску музику са два иструмента која нису толико типична. Они су на лијеп начин представили музику из  неких од најпознатијих филмова”, каже Кукаљ.

фото: медиа биро

Магистарка виолине Дина Десанчић казала је да су она и колега Сафет Дрљан дуго радили на овом пројекту.

“Ово је за нас нови изазов обзиром да нема писаних аранжмана за наша два инструмента. Имали смо задатак да све те оркестарске дионице које су заиста богато писане за овај жанр музике, прилагодимо инструментима и чини ми се да смо у томе успјели”, казала је она и додала да је задовољство када добије “крила” од свог града.

Она од пете године свира виолину и сматра да је највећа срећа у животу када посао не представља само посао него  и задовољство.

фото: медиа биро

Професор хармонике Сафет Дрљан сагласан је да је ово био захтјеван пројекат.

“Ми кад се одлучимо за неку идеју дуго времена посветимо томе: од аранжирања до транскрипције. Публика на крају каже све”, рекао је он и додао да њихов репертоар филмске музике омогућава публици да се присјети неких антологијских филмова.

фото: медиа биро

Захвалио се тиму ТО на успјешној сарадњи.

Duo Classicoо постоји од 2013. године, а успјешно, већ дуги низ година, наступају у земљи и у иностранству. Имали су прилику да наступе на бројним фестивалима у градовима наше земље, али и да своју земљу представе на сценама широм свијета, међу којима су Анкара, Загред, Љубљана, Сарајево, Београд, Фетије…

фото: медиа биро

Карактерише их јединствени аранжмански приступ како класичној тако и популарној музици, због чега су и препознати као право освјежење на црногорској умјетничкој класичној сцени.

извор: медиабиро

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest