„Гардијан“: Србија има два бисера међу 60 највећих талената испод 18 година

Британски дневник “Гардијан“ из године у годину прави избор 60 најталентованијих фудбалера свијета, а најновију листу објавио је данас.

Овога пута је избор прављен од играча рођених 2004. године, а међу 60 најбољих налазе се и двојица српских фудбалера, и то Самед Баждар из Партизана и Александар Кахвић из Црвене звезде.

Баждар је љетос већ прикључен првом тиму Партизана после блиставих партија и обиља голова у кадетској конкуренцији, али биће му потребно још неко вријеме стасавања да би добио праву шансу у екипи Александра Станојевића.

– Он је постизао голове на невјероватном нивоу од више од једног гола по утакмици и врло брзо је постао дио првог тима, гдје је дебитовао у мају. Да ли ће Баждар остати класичан нападач или ће играти иза шпица, остаје да се види, јер има вјештине за обје улоге – брзину, убрзање, дриблинг и, очигледно, одличну завршницу, али и добру визију игре. Он воли да се враћа дубље у средину, користи обје ноге и врло је интелигентан у својим кретњама без лопте. Његова марљивост на терену значи и да је добар у пресингу. Овај младић једноставно као да има све у својој игри – наводи се у “Гардијану“.

Кад је у питању Александар Кахвић, он се осим у млађим категоријама Звезде, истицао и у младом тиму Графичара, а посебно се памти утакмица против Мачве када је дао осам голова у побједи од 11:0.

– Овај 192 центиметра високи нападач мари само за голове. Да, можда је нешто до његове сјајне физичке грађе, али он дефинитивно није само то. Кахвић је привукао пажњу када је у првом мечу за тим Графичара до 17 година постигао осам голова. Наставио је да импресионира у омладинском тиму Црвене звезде, чекајући своју шансу за улазак у први тим – пише у “Гардијановом“ образложењу.

Што се тиче осталих имена која привлаче пажњу, ту се свакако издваја Гави, Барсина звезда у успону, а од играча из региона изабрани су и Марко Бркљача из сплитског Хајдука, као и Дашмир Елези из македонске Шкендије.

алоонлине.ме

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest