ФСС тражи жестоке казне: „Одстраните их из фудбала“

Вријеме читања < 1 минут

Фудбалски савез Србије реаговао је на два одвојена међународна инцидента која су се десила на дуелима Шведске и тзв. Косова, односно Швајцарске и Северне Ирске, па ће тако на адресу ФИФА ускоро стићи и протестно писмо.

printscreen

Поводом инцидената који су се догодили на утакмицама у Шведској и Швајцарској у квалификацијама за Свјетско првенство, огласио се генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић.

Шурбатовић је најавио да ће Фудбалски савез Србије „свим правним механизмима“ дјеловати како би се одговорни за овакво понашање одстранили из фудбала.

– Управо припремамо протесно писмо које ћемо упутити ФИФА у току дана. Тражићемо хитну реакцију и најстрожије санкције према Шаћирију због промовисања злочиначке терористичке организације ОВК током давања изјаве медијима, али и према тзв. Фудбалском савезу Косова због истицања пароле „Косово је Албанија“ на мечу Шведска – тзв. репрезентација Косова и пропагирања идеје „Велике Албаније“. ФС Србије ће искористити све правне механизме да се одговорни за ове догађаје одстране из фудбала – саопштио је Шурбатовић.

ин4с

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest