ФСС тражи жестоке казне: „Одстраните их из фудбала“

Foto: FSS/b92.net

Фудбалски савез Србије реаговао је на два одвојена међународна инцидента која су се десила на дуелима Шведске и тзв. Косова, односно Швајцарске и Северне Ирске, па ће тако на адресу ФИФА ускоро стићи и протестно писмо.

printscreen

Поводом инцидената који су се догодили на утакмицама у Шведској и Швајцарској у квалификацијама за Свјетско првенство, огласио се генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић.

Шурбатовић је најавио да ће Фудбалски савез Србије „свим правним механизмима“ дјеловати како би се одговорни за овакво понашање одстранили из фудбала.

– Управо припремамо протесно писмо које ћемо упутити ФИФА у току дана. Тражићемо хитну реакцију и најстрожије санкције према Шаћирију због промовисања злочиначке терористичке организације ОВК током давања изјаве медијима, али и према тзв. Фудбалском савезу Косова због истицања пароле „Косово је Албанија“ на мечу Шведска – тзв. репрезентација Косова и пропагирања идеје „Велике Албаније“. ФС Србије ће искористити све правне механизме да се одговорни за ове догађаје одстране из фудбала – саопштио је Шурбатовић.

ин4с

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest