Алба славила у Београду

Кошаркаши Албе побиједили су Црвену звезду (73:58) у утакмици петог кола Евролиге.

Дејан Радоњић поново није могао да рачуна на све најбоље играче, иако су се у ростер вратили Лазић и Цирбес, али сада је уз повријеђеног Вајта одсутан и Никола Ивановић због коронавируса.

Док је препознатљива енергија у одбрани успјевала да неутралише недостатак идеја у нападу, црвено-бијели су имали активан резултат, а када је одбрана попустила почетком друге четвртине, Алба је почела да увећава своју предност и врло брзо стигла до вођства од 28:12.

Тек тада су се накратко пробудили Волтерс, Митровић и Добрић који су направили серију 10:0 и Звезда је пришла на 28:22. Међутим, био је то кратак бљесак, па је Алба у финишу другог квартала поново ухватила нападачки ритам и на полувријеме однијела тринаест поена разлике – 38:25.

Гости су током другог полувремена успјешно одржавали двоцифрену предност, а Звезда је само у једном тренутку током треће деонице успјела да приђе на девет поена заостатка.

Огњен Кузмић је са 16 поена и шест скокова био најефикаснији у Звезди, Волтерс га је пратио са 13, а Лука Митровић је уписао 11 поена и девет скокова.

Побједничку екипу предводио је Маодо Ло са 17 поена, сикма и Зусман су уписали по 11.

спортске.нет

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest