Србија максимална на старту Светског првенства у Београду

Доминантна Србија првог дана такмичења на Светском првенству у омладинском боксу за мушкарце 2021. које се одржава у београдској Арени. 

BSS

Прву побједу Србије на овом такмичењу извојевао је Павел Фјодоров савладавши резултатом 5:0 репрезентативца Немачке Давида Геворкијана.

Другу побједу Србији донио је млади српски ас Алмир Мемић у средњој категорији (75кг) против Енглеза Левиса Ричардсона резултатом 4:1.

Меч је био веома тежак. Боксовао сам против Енглеза који је учествовао на Олимпијским играма у Токију и јако сам задовољан и срећан што сам побиједио, Захваљујем се публици која је дошла да ме подржи и својим тренерима који су ми цијели меч давали подршу и говорили шта треба да радим. Следећи меч боксујем против веома доброг Енглеза, већ смо једном имали међусобни дуел који сам изгубио, али сад сам много спремнији, боксујем пред домаћом публиком и надам се побједи – рекао је Мемић.

Мемићу, који је познат по надимку Мали Тајсон, слиједи сусрет са Немцом Кевином Шуманом 30. октобра. Четири побједе доносе му сигурну, бронзану медаљу. Златни дечко српског бокса нам стиже из Пријепоља. Србији је донио злато са међународног турнира у Софији марта 2021. у катеогији 75 килограма. Бронзу за Србију освојио је на Европском шампионату за омладинце новембра 2020. Златом се окитио и на омладинској “Златној рукавици” 2021. која је одржана у Раковици.

Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду био је Садам Магомедов у тешкој категорији (92кг), који је славио против представника Турске Емира Бујукдага 4:0. Наредни меч Садам боксује против Бразилца Тешеире, док би га меч за сигурну медаљу чекао 2. новембра.

Прва рунда је била изузетно тешка и збуњујућа, покушавао сам да пронађем прави ритам и себе, што сам успио у наредне двије рунде. Након двије године сам се вратио у ринг, ова побједа је велика и много ми значи. Подршка другова из репрезентације, комплетног тима нашег, навијача је била изузетна и то је преломило да како је меч одмицао будем све јачи и бољи и тиме дођем до побједе за Србију” – закључио је Могамедов.

У сриједу 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48кг) који је на распореду као први меч од 18 часова против Турчина Мухамеда Унлуа, док ће Семиз Аличић у лакој категорији (60кг) изаћи у ринг као 10 меч од 18 часова против Ирца Джона Халеа, Джејлан Тоскић у полусредњој категорији (71кг) против Танзанијца Касим Мундбукиве као седми меч од 13 часова, док ће Слободан Јовановић у крузеру (86кг) снаге одмјерити са Кубанцем Хериха Руиза Кордобе као 11 меч од 13 часова.

aло.рс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest