Партизан у Андори за четврту побjеду у низу у Еврокупу

владимир марковић/ало

Кошаркаши Партизана гостоваће вечерас екипи Андоре од 20 сати, у мечу четвртог кола Групе А Еврокупа.

Владимир Марковић/ало

У прва три кола такмичења, црно-бијели су савладали Хамбург, Турк Телеком и Хувентуд, док је Андора након стартног пораза од Локомотиве у Краснодару, савладала Тренто и Хамбург.

Тренер Жељко Обрадовић рекао је да његов тим чека интересантно гостовање Андори.

– Екипа Андоре воли да игра у транзицији, покушавају преко својих плеј играча да ријеше што прије ситуације, посебно ако имају вишак играча у контранападу. То је прва ствар коју треба да урадимо, да зауставимио њихову транзицију. После тога, у игри пет на пет, да спријечимо блокаде за шутере, тј. шутеве за три поена, као и да исконтролишемо скок. То би требало да буду кључне ствари на утакмици. Ако то урадимо, имамо шансе да одиграмо добру утакмицу – рекао је Обрадовић.

Кошаркаш Ален Смаилагић који је пропустио последњу утакмицу АБА лиге биће у саставу за вечерашњи дуел, док се бек Алекса Аврамовић нада наставку добрих резултата и партија.

– Чека нас тешко гостовање и можда најтеже у сезони. Знамо да је то једна типична шпанска екипа која игра са доста трчања и игра једну добру кошарку у последње вријеме. Знамо од кога пријети највећа опасност, спремамо се. Чекају нас два тешка гостовања, прво Андори, па Звезди. Надам се да ћемо прикажати игру и енергију из претходних утакмица, у којима немамо пораз. Надам се да ће тако остати и после овог меча – рекао је Аврамовић.

Са друге стране Коди Милер-Мекинтајер је прошле сезоне доведен као велико појачање у Партизан. Американац се никако није снашао у Хумској, а сада је велики адут Андоре.

– Чека нас тежак меч против одличних играча које предводи велики тренер. Биће то добра прилика за нас да покажемо ко смо. Морамо да играмо на највишем нивоу 40 минута, а нарочито је битно да добро отворимо дуел. Већ смо видјели како су прошли тимови против којих је Партизан стекао велику предност на старту. Знамо да ће нам бити тешко, али нас Партизан мотивише – казао је Милер-Мекинтајер.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest