Бајчетић о Вуксановићу: Устав прекршен јер као представник ХГИ-а није дио изборне воље грађана

Фото: Никола Бајчетић

Посланик Покрета за промјене Никола Бајчетић питао је Адријана Вусановића, министра без портфеља, чиме се бави у овој Влади и шта је до сада конкретно урадио и да ли сматра да је његов учинак оправдао буџетске издатке.

Фото: Никола Бајчетић

“Уважавајући Скупштину Црне Горе као највећи законодавни дом, сви негдје имамо обавезу да будемо додатно транспарентни пред грађанима И чини ми се да је додатна обавеза нас посланика тј. народних представника да кроз рад Скупштине Црне Горе вршимо контролну улогу извршне власти. Па бих рекао да је из тога проистекла моја идеја за Ваш ангажман у циљу добијања информација на који начин правдате буџетске издатке И како се троши новац грађана”, рекао је Бајчетић.

Узимајући у обзир Уставна начела, Бајчетић је казао да Вуксановић као представник ХГИ-а није дио изборне воље грађана, па је самим тим И проблематична његова партиципација у 43. Влади.

“Вашим уласком у мањинску Владу крши се члан 2 Устава јер Ваша партија није прешла изборни ценсус од минимум 1300 гласова, па се самим тим И крши изборна воља грађана И Ваше учешће као представника ХГИ-а је у диретној супротности са Уставом”, изјавио је Бајчетић.

Посланик Покрета за промјене Бајчетић казао је да није добио конкретне активности које је Вуксановић спровео као министар без портфеља, додајући да Вуксановић говори из угла предсједника Хрватксе грађанске иницијативе, промовишући ту своју политичку позицију, а јавности И грађанима није дао довољно увјерљиве податке како правда буџетске издатке.

“Ја ћу сада да се осврнем на нешто што је објавио један портал, а то је да сте ви истовремено И службеник Владе Републике Хрватске И овдје сте министар без портфеља. Тачније да сте члан савјета представника Хрватске мањине у Европским државама за Црну Гору, чини ми се да сте више урадили по том питању него до сада као министар без портфеља, без икакве личне увреде”, закључио је Бајчетић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest