Управа полиције: Указали смо на претходно противправно понашање Бориловића

Констатације који су изнешене у тексту „Бориловић прије пола године напао колегу, пресуда за наногицу није постала правоснажна”, нису могле ни на који начин бити изведене из званичних изјава Управе полиције, саопштили су из Управе полиције реагујући на текст објављен у Побједи који је пренио портал Поглед. У саопштењу истичу да је Управа полиције “указала на чињенице од значаја за случај и на претходно противправно понашање В.Б.”

Наиме, из полиције указују да у тексту објављеном у Побједи, стоји „Починилац масакра на Цетињу Вук Бориловић није без криминалне прошлости „у претходном периоду“, како је то саопштила Управа полиције,” а у наднаслову “Убица имао криминалну прошлост о којој полиција не говори”.

“У саопштењу Управе полиције од 13. августа 2022. јасно стоји: „У интересу јавности, указујемо да на основу прикупљених сазнања постоје индиције, засноване на исказима лица из непосредног окружења В.Б., које су указивале на промјене у његовом понашању али не и на потенцијално извршење оваквог злочина, те је тим поводом био заказан специјалистички преглед В.Б. Наглашавамо и да не постоје сазнања, нити је полицији пријављивано, да су постојали ранији конфлкти, нити било какав претходни напад у посљедњем периоду од стране В.Б. на породицу подстанара. У истом смислу, не треба доводити у узрочно – посљедичну везу извршење овог тешког злочина са било каквим противправним понашањима из претходног периода.””, подсјећају из Управе полиције.

Истичу да је Управа полиције указала на чињенице од значаја и на претходно противправно понашање В.Б..

“Значи, руководећи се професионалним стандардима, Управа полиције је указала на чињенице од значаја за конкретан случај, али и на претходно противправно понашање В.Б. без елаборације, а цијенећи да то није у вези са овим случајем. Стога, констатације који су изнешене у горе наведеном тексту нису могле ни на који начин бити изведене из званичних изјава Управе полиције, па тражимо да у складу са Законом о медијима и професионалним стандардима направите адекватну исправку”, закључују у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest