Милошевић: Нове заплене цигарета ускоро, криминалци хоће да дестабилизују Владу

Поједине паралелне криминалне структуре покушавају дестабилизовати Владу и саму Управу царина и прихода. Степен радне атмосфере подигли смо на највиши ниво, казао је за „Дан“ Милошевић, који ће предложити уништење заплијењених цигарета

У Слободној зони Луке Бар прекјуче је у три контејнера заплијењено преко 5.000 пакета дуванских производа различитих брендова, чија је вриједност на тржишту преко три милиона еура. Роба је стигла бродским путем, а затим је покушано да се извезе у Србију. Како су објаснили из Управе прихода и царина, када им то није пошло за руком, покушали су да их врате на брод, али су цигарете на крају остале у барској луци, на простору Порт оф Адрија. Цигарете су заплијењене у склопу акције „Транзит“, која је трајала више од мјесец дана.

Директор Управе прихода и царина Раде Милошевић најавио је јуче у изјави за „Дан“ да се у наредом периоду могу очекивати нове заплене цигарета за које се сумња да су шверцоване, а планира се њихов транспорт преко Црне Горе.

– Поједине паралелне криминалне структуре покушавају дестабилизовати Владу и саму Управу царина и прихода. Степен радне атмосфере подигли смо на највиши ниво – казао је Милошевић.

Он је најавио да ће предложити да се заплијењене цигрете униште.

Предсједник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић и Раде Милошевић јуче су присуствовали отварању заплијењених контејнера у Луци Бар.

Абазовић: Ово је трка између добра и зла

Ово су покушаји да се нанесе штета Влади Црне Горе, да се покуша да се преко оваквих активности обезвриједе активности које спроводи Управа царина и прихода и Управа полиције, изјавио је Абазовић.

– Ово је трка између добра и зла, између поштене и непоштене Црне Горе, између људи који живе од поштеног рада и људи који су навикли да живе од криминала и на грбачи свих осталих поштених грађана, и та трка се наставља.Сигуран сам да ћемо први проћи кроз циљ. Држава је засад у предности, али сам сигуран да се ни они неће тек тако предати – истакао је Абазовић.

– Преко 15 милиона еура за четири мјесеца инкасирали смо у буџет на рачун продаје легалних цигарета. То је најбољи показатељ да ли је шверц стао или није – казао је јуче новинарима Милошевић у Луци Бар.

Премијер Абазовић је захвалио Управи царина и прихода на још једној успјешно спроведеној активности у сузбијању кријумчарења дуванских производа и истакао да се Влада Црне Горе неће повући пред организованим криминалом ниједан милиметар, а и ова акција то још једном потврђује.

– У Луци Бар смо отворили три контејнера. Како сам обавијештен, у питању је више од пет хиљада пакета, који на црном тржишту вриједе преко три милиона еура. Ово је само још једна у низу активности Владе коју спроводи Управа царина и прихода, и ја им још једном честитам на свим резултатима, а ово је такозвано убијање организованог криминала у Црној Гори, наставак потпуног дезавуисања организованог криминала и наношења велике штете људима који се баве кријумчарењем, конкретно у овом случају, дуванских производа. За све што се тиче царина, могу рећи да су повећане активности када је у питању и сузбијање других видова криминала. У томе се неће стати – поручио је Абазовић, који је поновио да је шверц цигарета у Црној Гори клинички мртав.

Пратили испоруку мјесец дана

Милошевић је приликом обиласка Луке Бар истакао да се више од тридесет дана баве праћењем ове испоруке.

– Транзит дуванских производа је легалан у Црној Гори, али је чињеница да смо отежали свим људима који покушавају да се баве кријумчарењем. Ово је огромна и озбиљна количина заплијењене робе и стекли су се сви услови да се ова количина уништи. Разматраћемо и да зовемо јавне партнере, како би се отклониле све сумње које можете да видите – казао је Милошевић, који тврди да се у Црној Гори против чланова Владе води хибридни рат.

Он је додао да је током трајања владе Дритана Абазовића забиљежен раст продаје легалних цигарета за 70 одсто.

Он је додао да прихватају изазов, а „ова акција само потврђује да се нећемо повући ниједан милиметар, независно од тога колико ће та борба трајати и против каквог противника се боримо“.

– Тај противник сигурно има боље услове него сви људи који су запослени у Управи царина и прихода. Има већу логистику, вјероватно и кртице и подршку унутар институција система, финансијску моћ, вјероватно и могућност да некоме припријете или за неки други вид притиска, било на судске гране, тужилаштво, на људе из сфере политике… Међутим, ми се нећемо предати, то је порука која је данас најважнија – казао је Абазовић, уз напомену да ће одговарати сви они за које се докаже да су се огријешили о закон.

Поручио је да рука правде више не може да стане и захвалио грађанима Црне Горе који су спремни да упуте информације о шверцу цигарета.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest