(ВИДЕО/ФОТО) Почела заупокојена литија, служи патријарх Иринеј: Хиљаде људи молитвом испраћа нашег пастира

У Храму тишина, сузе и тихи јецаји

Више хиљада вјерног народа већ је испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, спрема се да узме последњи благослов од нашег митрополита Амфилохија.

У Храму тишина, сузе и тихи јецаји. Међу присутнима  је и прослављени репрезентативац Дејан Бодирога.

Дејан Бодирога у Храму

Свету заупокојену литургију са почетком у 9 часова служиће Његова светост Патријарх српски Иринеј уз саслужење више епископа наше и других Помјесних Цркава.

У наставку Свете литургије биће служено опијело, након чега ће тијело блаженопочившег Митрополита бити положено у гробницу у крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења, коју је Владика за живота себи припремио.

Бето Царевић испред Храма, фото: Душан Цицмил, Вијести

У току Свете литургије бесједиће Његово преосвештенство Епископ бачки Иринеј, а након опијела Његова светост Патријарх српски Иринеј, академик Матија Бећковић, Мандатар Здравко Кривокапић, Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, као и Администратор Митрополије црногорско-приморске Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, објављено је на сајту Митрополије.

Сахрани ће присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић, а у делегацији са њим су министри у влади Србије
Небојша Стефановић и Ненад Поповић.

Такође, како су јавили српски медији, и свјетски број 1. у тенису, Новак Ђоковић долази на сахрану нашем Владици.

У Храм Христовог Васкрсења стигао је и предсједник Скупштине Црне Горе, Алекса Бечић.

На сахрану Владици Амфилохију јутрос раније стигао је мандатар нове Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић као и амбасадор Србије у Црној Гори, Владимир Божовић.

На сахрану долазе и предсједници Општине Будва и Котор, Марко Царевић и Владимир Јокић и предсједник СО Будва Крсто Радовић.

Горан Даниловић, лидер Уједињене Црне Горе дошао је на литургију а потом и сахрану вољеног Митрополита, као и предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић.Прегледач видео записа.

У храму су и посланици Социјалистичке народне партије (СНП) Драган Ивановић и Драган Вукић, лидер Праве Црне Горе Марко Милачић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest