Боровинић Бојовић: Галић директор ИЈЗ, Радуловић на челу КЦЦГ

Додала је како је веома важно поштовање мјере и придржавање препорука како би се смањио број обољелих

Боровинић Бојовић

У изради мјера радио тим љекара, епидемиолога из Института за јавно здравље , казала је гостујући у Бојама јутра на ТВ Вијести министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

НКТ је противзаконито и самоиницијативно одлучило да не постоји, не руководећи се интересима грађана, исто као што је настало, противзаконито. Министарство здравља је било дужно да у најкраћем року доведе потпуну ситуацију под контролом. Тим стручњака учествовао је у изради сета мјера, који је ступио на снагу у сриједу„, рекла је Боровинић Бојовић.

Она је истакла да је важно поштовати све мјере и препоруке.

Мјере су се у првом таласу поштовали и сви су их подржали. Послије су због селективности грађани престали да их поштују. Грађани нису криви и нико не може да их оптужи за било кaкво стање сада. Што се тиче догађаја због којих су ме поједини медији прозивали, на сахрани митрополита Амфилохија имала сам маску, а на тренутке сам морала да је спустим и затим да је вратим. Малициозно је нападати некога на такав начин, некога ко је 24 сата био на првој линији одбране против непознате и тешке болести, што грађани знају„, рекла је Боровинић Бојовић додајући да на „оваква питања више неће одговарати…“.

Др Игор Галић биће директор Института за јавно здравље а Љиљана Радуловић директор КЦЦГ, потврдила је министарка Боровинић Бојовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest