ДФ одговорио УРИ: Власт је могућа и без ваших експерата; критике усмјерите ка новој Влади чији је потпредсједник ваш лидер

„Није Марко Царевић крив што инертна Влада изгледа одбија или нема храбрости да уведе ред у Пореску управу, већ искључиво ваш предсједник односно потпредсједник Владе Дритан Абазовић.“

Carević
Марко Царевић

Будвански одбор Грађанског покрета УРА позвао је данас предсједника Општине Марка Царевића да сазове хитну сједницу локалног парламента, на којој ће бити разријешени стари и именовани нови Управни одбори у Водоводу и Комуналном предузећу у складу са законским процедурама и на тај начин омогућити упис промјена у Централни регистар привредних субјеката и успостављање нормалног процеса рада у тим предузећима.

Из УРА-е су казали да, месијански подухвати предсједника општине Будва Марка Царевића, којима раднике општинских предузећа Водовод и Комунално штити од самога себе, нису смијешни, већ забрињавајући.

Из Демократског фронта Будва, реаговали су саопштењем, које преносимо у цјелости:

„Поштована господо из ОО УРА Будва,

Просто је невјероватна количина лицемјерја и злонамјерности коју исказујете у свом саопштењу. Лицјемјерно је јер се нисте овако огласили када су закони суспендовани приликом исплата заосталих плата радницима и запосленима у локалној самоуправи и јавним предузећима у августу мјесецу неколико дана пред изборе са рачуна Владе Црне Горе. То тада нисте спомињали јер је и вашим члановима и функционерима била обустављена исплата зарада па је ваљда  тада било пожељно зажмурити на једно око.

Злонамјерно јер у својој себичности и охолости једноставно не видите проблеме запослених у нашим предузећима и желите сву кривицу да пребаците на предједника Марка Царевића, иако сами добро знате и свјесни сте чињенице да су нама грађани повјерили 14 мандата јер су нам вјеровали да проблеме можемо и умијемо да ријешимо.

Умјесто да своје критике усмјерите ка новој Влади Црне Горе, чији је потпредсједник ваш лидер и који има могућност да ургира да се проблеми ријеше у складу са законима на које се позивате, ви све преусмјеравате на неутемељене тврдње о бахатости Царевића.

Опет ћемо вам поновити, па се надамо да ћете као дио свог политички мотивисаног саопштења које кореспондира са новом медијском хајком коју припремају ваши ментори који не могу да прежале изгледа што нису успјели да наметну модел владавине ДПС као пожељан, да је Пореска управа радила политички мотивисано, да има двоструке аршине према нашим одлукама и према одлукама које је верификовала нелегитимна Скупштина ДПС и привезака усвојена у ТН Словенска плажа.

Централни регистар је био дужан да упише директоре, као што је то урадио када је уписивао нелегитимне директоре без печата чиме су чинили кривично дјело. И није Марко Царевић крив што инертна Влада изгледа одбија или нема храбрости да уведе ред у Пореску управу, већ искључиво ваш предсједник односно потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Такође, умјесто да прозивате директоре јавних предузећа Будве и предсједника Општине Будва, скромно вам сугеришемо да сљедеће саопштење упутите на адресу нове Владе Црне Горе која изгледа нема кад од твитера да обрати пажњу на огромне проблеме који се гомилају у Будви. Оно што вам је промакло, а ми би ипак да вам скренемо пажњу на чињеницу да су све наведене фирме солвентне и да имају средстава на рачуну да се зараде исплате, али зашто Влада ћути од 13.децембра – ипак морате да питате њих.

Овим саопштењем само сте потврдили да вам смета легитимно изабрано руководство Општине које је одлучно у намјери да ради свој посао и тиме покаже јавности да је власт могућа и без експерата из УРЕ? Изгледа да вам је ближе оно које је пендреком, сузавцима и шок бомбама на силу узурпирала власт у Будви.

И ако мислите даље да нападате нас због тога што смо захваљујући одлучности предсједника Општине Марка Бата царевића успјели да запосленима у овим фирмама обезбиједимо да наступајуће празнике проведу са својим породицама као људи, онда само изволите и наставите. Маске које носите неће вам помоћи да сакријете своје право лице које је ових дана испливало на видјело.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest