Пура „евидентирао“ десетине хиљада „Мирашеваца“: Влада у оставци да потпише споразум са НВО ЦПЦ

„У супротном, Влада ће и институционализовати кршење људских права најбројнијег народа у Црној Гори и законом прописати да нијесу сви грађани једнаки те отпочети период системске дискриминације и урушавања грађанских принципа државе.“

Андрија Поповић, лидер ЛП

Из Либералне партије оцијенили су да „влада у оставци панично жури да доврши повјерени задатак“ – потпише Темељни уговор са Српском православном црквом. Они су „открили“ и да је влада „преко ноћи добила уговор… који нико није видио јер је стигао директно из Београда“.

„Поставља се, међутим, питање да ли може Влада којој је престао мандат, сходно члану 110. Устава, још 30. марта када није предала приједлог Буџета Скупштини, потписивати икакве уговоре у име Црне Горе са било киме. Такви уговори дефинитивно би били упитне правне важности и легалности јер је упитан и легитимитет Владе Здравка Кривокапића која по сваком закону и Уставу више нема мандат.“, оцјењују из ЛП.

Они сматрају да влада не би смјела да потписује Темељни уговор у име државе са СПЦ на темељу Закона на који је поднијета жалба Уставном суду.

Ако до тога дође, они захтијвају од владе да потпише и споразум са НВО ЦПЦ, за коју тврде да окупља „десетине хиљада“ присталица.

„У супротном, Влада ће и институционализовати кршење људских права најбројнијег народа у Црној Гори и законом прописати да нијесу сви грађани једнаки те отпочети период системске дискриминације и урушавања грађанских принципа државе.“, закључили су.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest