Агенција за спрјечавање корупције покреће поступак поводом афере ”Пандора папири

Агенција за спрјечавање корупције ће као и у досадашњим случајевима које је иницирала медијска заједница, покренути поступак утврђивања чињеничног стања. То стоји у одговору Радију Црне Горе на питање шта ће АСК предузети како би се утврдила основаност навода поводом афере ”Пандора папири”

На питање да ли Централна банка Црне Горе прати сумњиве токове новца мимо банкарског система земље и како реагује на могућност да су наведене особе, предсједник државе и његов син, означени у наводима МАНС-а у афери “Пандора папири” за умијешаност у сумњиве међународне трансакције новца преко оф-шор компанија, из Централне банке су одговорили кратко:

– Централна банка нема надлежности и овлашћења за праћење токова новца изван банкарског система Црне Горе. Сходно Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма, Централна банка Црне Горе врши надзор обвезника из финансијског сектора Црне Горе у смислу примјене норми поменутог Закона и подзаконских аката. У случају појаве сумњивих трансакција на црногорском финансијском тржишту, Централна банка врши пријаву истих и тијесно сарађује са Финансијско обавјештајном јединицом Управе полиције- стоји у одговору ЦБЦГ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest