Срамни напади на љекаре морају престати, ДЗ Подгорица ће заштити своје запослене

Дом здравља Подгорица најоштрије осуђује данашњи примитивни напад на нашег љекара, хуманисту који је на првој линији одбране здравља грађана Подгорице. За овакво понашање не постоје изговори нити смије постојати намјера да се релативизује овакав скандал.

Овакво понашање није изолован случај. Наши љекари, наши техничари и сестре, свакодневно су на удару и мета неодговорним и агресивним појединцима и групама.

Сматрамо да сви морамо стати у одбрану медицинских радника, јер они не смију бити мета: пљувању, чупању, насртању, физичкој агресији… Понављамо, не постоји изговор за овакво понашање, као ни скандалозно исто агресивно насртање од стране пацијентовог родитеља.

Дом здравља Подгорица чврсто стоји иза својих љекара и пружиће пуну подршку свом запосленом, жртви данашњег срамног понашања пацијента и родитеља. Дом здравља Подгорица ће убудуће и на најмањи знак недоличног понашања позивати Управу полиције да реагује, а наша правна служба ће подносити кривичне пријаве против починиоца.

Апелујемо на све у држави да поштују здравствене раднике, јер они сваки дан ризикују своје здравље како би пружили здравствену заштиту свим грађанима

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest