Мило елиминисао Душка, Вељовић главни оперативац за изборе у Мојковцу

Пораз Демократске партије социјалиста на парламентарним изборима осим осим смјене власти и никада већу пажњу међународне јавности, чини се да је на површину извео и различите погледе бившег премијера Душка Марковића и предсједника државе Мила Ђукановића у вези са питањем – ко је кривац за лош резултат ДПС-а.

Јавна је тајна, и постаје све видљивије, да између Ђукановића и Марковића постоје несугласице и да њих двојица нису у најбољим односима. То потврђује и чињеница да је посланик Марковић непожељан у ОО ДПС Мојковац у сусрет локалним изборима.

Како су нам саопштили добро упућени извори у Мојковцу, за кординатора ДПС Ђукановић је поставио Веселина Вељовића, док је Марковићу, како каже  извор портала ИН4С забрањен улазак у просторије ОО ДПС Мојковац.

Такође, у сазнању смо да се Марковић није појављивао на састанцима ДПС у Мојковцу, што је иначе била пракса када су у питању локални избори у тој општини.

Сукоб, најјачег двојца у најјачој опозиционој партији траје већ дуже вријеме, а кулминирао је када је предсједник ДПС-а Мило Ђукановић одбио да Марковића врати на врх партије, одакле га је склонио на Конгресу.

„Велико незадовљство влада међу присталица Марковића у Мојковцу. Чак и листа кандидата одборника изазвала је сукоб у ДПС-у јер је очигледно да су сви Марковићеви најближи људи елиминисани са листе“, каже за ИН4С извор близак ДПС-у.

Такође, примјетно је да се Марковић још увијек није оглашавао у медијима али и на својим званичним профилима по питању избора у Мојковацу који су, подсјетимо, заказани за 5. децембар.

УРА: Име Душка Марковића гласачи ДПС-а више не смију да помињу

Из Општинског одбора УРА Мојковац кажу да постоји доказ колико су најављене реформе ДПС-а отишле далеко, па су два бивша припадника УДБА-е постављена на челу Изборног штаба за локалне изборе.

– Обично је на челу Изборног штаба до сада био неки политичар, партијски функционер из Предсједништва, ГО или слично. А и цијели мојковачки изборни штаб личи као да је у питању скуп бивших, а и садасњих, актуелих функционера ДБ-а или полицајаца, што јавних, што тајних служби, што актуелних, што бивших, што резервних и њихових приправника и насљедника. Све је исто само Њега нема. Нема шефа Душка – кажу из мојковачке УРЕ.

Наводе да су се на првом састанку Изборног штаба ДПС-а у Мојковцу у сусрет изборима у том граду неки запитали гдје је Душко Марковић али да је то, кажу из мојковачке УРЕ, шаптачки ућуткано и да се његово име више није смјело споменути.

Kажу да име Душка Марковића ДПС гласачи у Мојковцу не смију поменути нигдје јавно, па чак ни у својој кући.

Извор: Ин4с

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest