Народ побјеђује: Тужилаштво остало црна рупа система

Бахати напади ДПС-у блиских инвеститора нелегалних објеката, примитивне пријетње и притисци неће спријечити одлучност Општине Тиват да рука правде стигне све оне који раде против закона, саопштено је данас из грађанске листе „Народ побјеђује“.

„Сад је ваљда свим грађанима Тивта и јавности Црне Горе кристално јасно да нервоза у криминалној хоботници ДПС грозничаво расте, јер се од побједе народне воље на прошлим локалним изборима одлуке доносе у Тивту, а не у страначким централама и неформалним центрима моћи“, истакли су.

По њиховим ријечима, Увреде и пријетње их могу нас уплашити, а бестидни напад на секретарку Секретаријата за инспекцијски и комунални надзор Јелену Шћекић и комуналну инспекторку Општине Тиват Наташу Самарџић од стране подгоричког насилника блиског пораженом режиму су за презир и осуду сваког нормалног човјека.

„Сви одборници и конституенти коалиционе грађанске листе Народ побјеђује чврсто стоје иза руководства Општине Тиват које досљедно прати политички правац бескомпромиисне одбране интереса Тивта и његових грађана и коначни обрачун са талогом 25-годишње ДПС пљачке града“, нагласили су и додали:

Одлука Основног државног тужилаштва да насилника пусте да се брани са слободе доказ је да је правосуђе остало црна рупа и последње упориште палог криминогеног политичког система.
Зато Основно државно тужилаштво у Котору и Специјалног државног тужиоца јавно питамо – каква је судбина кривичних пријава против бивших руководилаца општине Тиват за десетине непочинстава за које смо доставили обиље доказа? Зашто је читава година потрошена за бескрајно изузимање документације из Општине Тиват и покретање фамозних извиђаја без процесуирања окривљених? Зашто је СДТ ургентно преузео предмет од Основног државног тужилаштва у Котору против бившег ДПС предсједника општине Синише Кусовца који је ненамјенски потрошио преко 900.000 еура за изградњу пута МР2?

Назире ли се крај извиђаја за случајеве опраштања комуналија и контроверзне изградње комплекса на тргу Магнолија? Има ли и удаљене сумње да ће и даље сви ови предмети против ДПС функционера скупљати прашину у фиокама Тужилаштва као и свих ових година?
Грађани који су 30. августа прошле године гласали за промјене више немају стрпљења за подгоричке игре пријестола и гладни су правде, а ми више нећемо толерисати овакво понашање правосудних органа.
Општина Тиват не смије више бити усамљена у борби против криминала, корупције и непотизма. Или ћемо коначно успоставити неселективну примјену правде и правну државу, или ће грађани морати сами да се бране, јер, будите сигурни, грађанима Тивта је доста 30 година тортуре, и никоме неће више дозволити да буду колатерална жртва кримофашистичког система који нова државна власт још није ни начела, поручују из Грађанске листе „Народ побјеђује“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest