Протестом позвали посланике да заштите радничка права

Савез синдиката и Унија слободних синдиката, апеловали су испред Скупштине, да се у расправу о Предлогу закона о измјенама и допунама Закона о раду, уврсте њихове иницијативе које су, како истичу, од значаја за десетине хиљада запослених

Синдикалци апелују да се иницијативе којима траже, између осталог, увећање зарада за приправност, за двократни рад, и за рад недјељом, уврсте у расправу о предлогу Закона о измјенама и допунама Закона о раду.

“Ми смо увјерени да у том нашем апелу постоје снажни аргументи, да они треба да се издигну изнад неког политичког тренутка”, поручио је генерални секретар УССЦГ Срђа Кековић.

“Позвали смо посланике да на тренутак забораве уско политичке интересе и да сви кренемо да радимо и стварамо и да доносимо законска рјешења која ће дати ефекта, како би свима у друштву било боље”, поручио је Душко Зарубица, генерални секретар ССЦГ

Иницијативама траже и продужење важења Општег колективног уговора до 31. децембра 2022. те да се врати старосна граница од 67 година као услова за престанак радног односа по сили закона.

Кековић и Зарубица вјерују да ће њихов апел уродити плодом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest