Послије УРЕ и СДП понизила ДПС: Нема ниједног разлога да УРА на државном нивоу оживљава ДПС мртваца!

Након понижавања којем су изложени од стране Абазовића и његове УРЕ, јасним ставом да њихово присуство у тзв. мањинској влади није опција, тастер-посланици ДПС-а су по наређењу свог шефа Ђукановића прво побјегли са сједнице Скупштине на којој је требало да се гласа о неповјерењу потпредсједнику Владе, да би се затим крили по ходницима Парламента када је требало гласати о иницијативи за скраћење мандата Скупштини

По први пут је ДПС отворено побјегла од ванредних избора, знајући да је за њих тренутних 30 мандата у Парламенту недостижан циљ на неким будућим изборима, али јавном понижењу некада моћне странке ту није крај. Данима су их из СДП-а прозивали да је њихова најављена ‘’безусловна подршка’’ тзв. мањинској влади Дритана Абазовића, која би у својим приоритетима имала потписивање Темељног уговора, организацију Пописа становништва и приступање иницијативи ‘’Отворени Балкан’’, нешто са чиме се Коњевићеве Социјалдемократе никада неће сложити. Тим маневром је СДП ушао у преостало бирачко тијело ДПС-а. А онда је дошао расплет на Цетињу као ”шлаг на торту”.

Наиме, ДПС је била спремна чак и на ‘’ротацију’’ мјеста градоначелника Цетиња и бројне уступке, у преговоре се укључио и омражени градоначелник Подгорице Иван Вуковић, у улози тзв. координатора ДПС-а за Цетиње, али све то није било довољно па је СДП у само неколико дана задао још један ударац, тежак шамар странци Мила Ђукановића, пославши послије 16 година ДПС у опозиционе клупе на Цетињу.

Лични интелектуалци и политичко-медијска послуга Мила Ђукановића покушава да изазове раздор у СДП-у, оптужујући их за ”издају” тзв. суверенистичког блока и ”белведерских тековина”, али је за очекивати да ће ти напади бити без ефекта и политичког домета који у ДПС-у очекују. СДП је одлуком своје цетињске локалне организације тешко уздрмао ионако грогирани ДПС, са извјесном могућношћу да им у догледно вријеме зада и коначан ударац од којег се4 више никада неће опоравити.

Оно што је сигурно јесте да су дешавања у Пријестоници показала да са ДПС-ом и Ђукановићем нико иоле политички писмен и знавен не жели било какав аранжман, договор око коалиционе или било какве власти. Локална организација УРЕ је показала ширину дјелујући конструктивно и давајући бјанко подршку СДП-у и Старој гарди у формирању будуће локалне власти и свргавању ДПС-а на Цетињу. Не постоји ниједан ваљан разлог- људски и политички- да на исти начин не поступи руководство УРЕ и на државном нивоу.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest