Митрополит Јоаникије: Црна Гора је била пројектована да постане мала Украјина

Догађаји у Украјини последице су безбожништва које се тамо укоријенило, казао је владика јутрос након литургије у храму у Подгорици

Догађаји у Украјини последице су безбожништва које се тамо укоријенило, а Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина, казао је јутрос након литургије у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици митрополит Јоаникије.

Говорећи о сукобима у Украјини, владика је казао да су многи свјетски мешетари ту гледали свој интерес.

– Као што видите, пмного је лажи. Морамо да саосјећамо са православним народом у Украјини, прије свега да се молимо Богу за тај народ, који се, нажалост, међусобно завадио. А то нам не дјелује непознато: и код нас је много подјела и завађа. Данас је најтеже Украјинској православној цркви, нашој браћи коју предводи Блажењејши Митрополит Онуфрије. То је канонска Црква која је у јединству са Московском Патријаршијом и са свим другим Православним Црквама у васељени. Њима је најтеже- казао је митрополит.

Позвао је вјернике на прикупљање помоћи православној браћи у Украјини.

– Тамо су дубоки коријени православља. Тамо је велики ослонац цијелог православља и сви православни треба да се моле да дође до мира у братској Украјини- закључио је владика.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest