Абазовић: Европски Лукашенко је пропао, ДПС је на издисају, КОРЕКТНО ЈЕ ДА МИЛО ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ!

Foto: Youtube/Printscreen

Фото: Yоутубе/Принтсцреен

Лидер коалиције „Црно на бијело“, Дритан Абазовић казао је за Ал-Џазиру да је председник Црне Горе, Мило Ђукановић политичка прошлост и да би било коректно да поднесе оставку и да имамо нове председничке изборе.

– Јуче сам био у Пљевљима, немили догађаји и синоћ су се поновили, али шта ћете, ми никада нисмо ни изашли из 90-их, ми смо први пут у својој историји променили власт пре три дана, ако је неко мислио да ће се то десити уз руже, аплаузе и фанфаре, то није било логично размишљање. Жао ми је што се све дешава али ја овде видим и руку власти – казао је Дритан Абазовић о инцидентима у Пљевљима.

– Људи које смо победили на изборима а које глорификује цео регион су људи који су учествовали у ратним дешавањима у БиХ. Ми се против те политике боримо, против политике која је ратовала, која је произвела све ово што до сада нисмо успели да превазиђемо. Много се негативних емоција наталожило на људима у тридесет година и многи који су се осећали као мањина а који се у овом тренутку осећају као већина, имају можда и неку фрустрацију коју желе да демонстрирају, што ја апсолутно не поздрављам и критикујем.Али хоћу да кажем да овакви политички моменти, који су значајни и који су историјски морају да имају неки свој израз. – рекао је он.

На питање да ли су се његови потенцијални коалициони партнери дистанцирали од политике 90-их као што је то урадио Ђукановић, Абазовић каже:

– Ја не знам да ли су се дистанцирали, жао ми је ако нису, а наша коалиција је поставила једноставне и јасне услове за формирање власти. Нисам сигуран да је Ђукановић спреман да се повуче на миран и достојанствен начин, иако сада тражи начине и путем подизања тензија везано за националне заједнице. Мислим да је ДПС на издисају и да су ово посљедњи трзаји да покушају преко притисака на мене лично или можда неким инцидентима да мало промијени вољу, али мислим да је то све осуђено на пропаст. Мило Ђукановић је политичка прошлост и ту треба ставити тачку. Коректно би било да поднесе оставку и да имамо нове предсједничке изборе. Европски Лукашенко је пропао – поручио је Абазовић.

(Глас јавности/Вијести.ме)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest