Радничка партија: Процесуирати појединце који исказују мржњу и нетрпељивост праћену насиљем чак и према дјеци

„Велики задатак пред свима нама је да спријечимо ширење тензија, предуприједимо насилничке акте и заједно градимо друштво које ће се темељити на принципима узајамног поштовања и толерантности да неко мисли и осјећа другачије од нас“

Радничка партија у саопштењу достављеном медијима „најоштрије“ је осудила јучерашњи догађај на Цетињу, гдје је каменован аутобус са дјецом и позвала је надлежне органе да процесуирају лица која су одговорна за тај чин.

„Још један у низу непримјерених догађаја, гдје су појединци показали да су спремни на све, исказујући мржњу и нетрпељивост праћену насиљем чак и према дјеци која су показала да мисле и осјећају другачије“, додаје се у саопштењу.

Јуче је возач аутобуса, који је превозио туристе на Цетињу, пријавио да су каменовани док су пролазили испод подвожњака у улици Новице Церовића.

Насилни акти, како су навели из радничке партије, као и гушење слободног изразавања сваког грађанина у једној држави која тежи демократским принципима као што је Црна Гора, не смију да се понове.

„Иако смо подијељени по многим питањима, морамо да научимо да поштујемо једни друге и да не подстичемо на тензије и мржњу. Велики задатак пред свима нама је да спријечимо ширење тензија, предуприједимо насилничке акте и заједно градимо друштво које ће се темељити на принципима узајамног поштовања и толерантности да неко мисли и осјећа другачије од нас“, закључује се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest