Рајнке: Црна Гора и САД истински савезници

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава Џудит Рајзинг Рајнке истакла је да су Црна Гора и САД истински савезници, који имају одличну сарадњу у сектору безбједности, нагласивши да су пред нама бројне заједничке активности, којима ће домаћин бити наша земља.

Фото: Министарство одбране

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, и амбасадорка Сједињених Америчких Држава Џудит Рајзинг Рајнке, обишли су данас завршетак радова на платформи за стационарно логоровање, које изводе припадници Националне гарде Мејна и Војске Црне Горе у касарни „Бреза“ у Колашину.

Генерал Ђуровић нагласио је да је изузетно задовољан сарадњом инжињераца ВЦГ и њихових америчких колега, истакавши да овакви пројекти јачају сарадњу двије земље, али и подижу квалитет обуке.

Казао је да размјеном искустава на свим пољима снажимо капацитете и тиме доприносимо бољој безбједности, не само своје земље, већ и НАТО савеза.

Ђуровић је поручио да је квалитетна инфрастуктура један од предуслова модерних и ефикасних оружаних снага, због чега ће ВЦГ наставити да ради на њеном унапређењу.

Амбасадорка Рајнке истакла је да је ово први пут да припадници Оружаних снага САД и ВЦГ раде раме уз раме на пројекту изградње одрживе инфраструктуре.

Она је поручила да су Црна Гора и САД истински савезници, који имају одличну сарадњу у сектору безбједности, нагласивши да су пред нама бројне заједничке активности, којима ће домаћин бити наша земља.

Она је истакла и да унапређење услова за обуку оружаних снага омогућава да још ефикасније чувамо своје државе, али и Алијансу.

Присутнима се обратио и предсједник Општине Колашин Милосав Булатовић, који је казао да је поносан на традиционално добру сарадњу са Војском, те истакао бенефите које становници тог града имају од ње.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest