Абазовић: Ђукановић има мало карата у рукама, било би добро да их искористи у фото-финишу

Фото: Поглед

Мислим да је ситуација сасвим јасна, због своје репутације и репутације Црне Горе, Ђукановић те мале карте треба да искористи у корист Црне Горе, а не на њену штету, поручио је он

Ђукановић има мало карата у рукама, било би добро да их искористи у фото-финишу на исправан начин а не на начин који је штетан. Ако их искористи на начин који је штетан имаће адекватан одговор, поручио је премијер Дритан Абазовић одговарајући на питања новинара у Никшићу.

Он је казао да Мило Ђукановић не може да распусти Скупштину Црне Горе, јер би то учинио 5. децембра када се формирала Влада после 30. августа.

Баш је једноставно. Након свега што је урадио у претходном периоду, нема право да нас политички малтретира и покушава да пронађе и против законитимдјеловањем натјера неког да уради нешто. Ако буду посланици жељели да иду на изборе, ићи ћемо на изборе. Ако не буду жељели, знају се процедуре. Иако устав није скроз прецизан јер су га они писали мислећи да ДПС никад неће отићи на власти. Њега су писали Ранко Кривокапић и Мило Ђукановић мислећи да ће да владају наредних сто, сто педесет година док буду постојали устави као такви и да неће бити потребе да се одређују правне празнине , навео је он.

Абазовић је истакао да је рок од 30 дана измишљена ствар и да Ђукановић није имао обавезу да у том року предложи мандатара јер је то рок само после избора.

Кад је рекао нису достављени потписи, јесу ли достављени када сам ја добио мандат. Ово што људи оће да буду изнад институција и закона и то што неће да прихвате да више не управљају ситуацијом то је њихов проблем, додао је.

Према његовим ријечима, да Ђукановић слуша добронамјерне савјете био би у политичкој пензији.

Међутим његово је право да се бави политиком онако како мисли. Оно што треба да се деси, десиће се и мислим да ће се десити повољне ствари за грађане Црне Горе. То је моја порука, једна једина, нас ускоро и очекују и предсједнички избори, парламентарни. Мислим да је ситуација сасвим јасна, понављам, због своје репутације и репутације Црне Горе, Ђукановић те мале карте треба да искористи у корист Црне Горе, а не на њену штету, закључио је он.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest