Абазовић: ЕК ускоро да оцијени нацрт закона о поријеклу имовине

Вријеме читања < 1 минут

Предсједник Владе Дритан Абазовић очекује да ће Европска комисија врло скоро дати мишљење на нацрт измјена и допуна закона о одузимању имовинске користи стечене криминалом. Да влада што прије треба да посвети пажњу том закону поручио је са данашње сједнице.

Фото: Поглед

Европска комисија, брзо ће оцијенити нацрт закона о поријеклу имовине, очекује први човјек Владе.

„Моја обавеза је, јер ћу вјероватно имати једну посјету, али ће свакако министар вањских послова бити наредне седмице у Бриселу, да посебно апострофирамо то и да тражимо да у једном, ако је могуће што краћем року, добијемо све квалитетне коментаре“, казао је Абазовић.

А како би напори надлежних у борби против организованог криминала, дали праве резултате неопходна је и подршка Владе.

„Ових дана видимо да институције система су почеле квалитетно да дјелују у том правцу, а да би ми као Влада дали пуну подршку томе, морамо да говоримо данас о предлозима одређених законских рјешења. Мислим да би посебну пажњу требало што прије да посветимо закону о поријеклу имовине“, казао је министар здравља Драгослав Шћекић.

То ће бити могуће само уколико закон буде примјењив у пракси.

„То је најважнија ствар, не само да имамо закон, него да имамо закон који је могуће имплементирати у пракси“, казао је Абазовић.

Након што добију мишљење Европске комисије, нацрт закона о поријеклу имовине, биће упућен у скупштинску процедуру, закључује Абазовић.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest