Абазовић о посјети Србији: Идемо у земљу која је најближа Црној Гори у сваком смислу

Идемо у земљу која је најближа Црној Гори у сваком смислу, очекујем да се ресетују односи двије државе, рекао је премијер новинарима у Скупштини

Фото: Поглед

Премијер Дритан Абазовић казао је да, од посјете Србији, очекује да се ресетују односи двије државе, додајући да иду у земљу која је Црној Гори најближа у сваком могућем смислу.

Абазовић је новинарима у Скупштини, након премијерског сата, казао да је био у званичној посјети Бриселу, па и у Сједињеним Америчким Државама као потпредсједник Владе, али да ништа није изазвало интересовање као посјета Србији.

„Ићи ћемо и у друге земље региона. Очекивања су да ресетујемо односе, да макар неке мале побједе за грађане донесемо, и да покушамо да успоставимо комуникацију која би морала да ефектуира многом већом продуктивношћу“, рекао је Абазовић.

Упитан да прокоментарише наводно именовање Небојше Јушковића на двије функције као и да је ли то наставак именовања проруских кадрова након формирања Владе, Абазовић је казао да није упознат са тим.

„Морао бих да провјерим да ли је именован на двије функције. Провјерићу, на двије функције не може нико да буде именован“, рекао је Абазовић.

Он је додао да је неозбиљно третирати кадрове као проруске, или кадрове који су за и против НАТО-а.

На питање да ли је проблематична порука коју је упутио грађанима, везана за начин и стил живота, након чега је снимљен да вози глисер на ријеци Бојани као и да ли је тиме прекршио неки закон везано за вожњу Бојаном, Абазовић је казао да није прекршио ниједан закон.

Он је додао да мисли да је то тотално беспредметно.

„Ја сам и прије него што сам био премијер сваки слободан сат на ријеци Бојани. То је вид мог живота и то је то. Не користим службена аута, трудим се да што мање трошкова производим грађанима, идем без обезбјеђења“, рекао је Абазовић.

Како је казао, да није возио чамац, причало би се зашто, након толико година вожње чамцем, сада више не вози.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest