Абазовић са Бајденом: Ви сте велики пријатељ Црне Горе

Foto: Telegram

Амерички предсједник Џозеф Бајден уприличио је синоћ пријем за свјетске лидере који бораве на годишњем засиједању Генералне скупштине Уједињених нација. Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић казао да је “амерички предсједник велики пријатељ Црне Горе”.

“У кратком разговору са предсједником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом и првом дамом Џил Бајден, Абазовић је казао да је амерички предсједник велики пријатељ Црне Горе, на шта је Бајден потврдно одговорио: “Да, јесам! Лијепо је видјети младог премијера””, саопштили су из кабинета Абазовића.

Абазовић је, како су навели, америчком предсједнику поручио да ће се “Црна Гора изборити са организованим криминалом и корупцијом, у чему Сједињене Америчке Државе треба да помогну”.

Премијер у техничком мандату је такође нагласио да ће држава Црна Гора сачувати свој евроатлантски спољнополитички курс.

“Пријем је уприличен у у Америчком музеју историје природе, гдје је предсједник Владе, заједно са савјетником за вањску политику, Ђорђем Радуловићем још разговарао и са Шарл Мишелом, предсједником Европског савјета, Хавијером Бетелом, премијером Луксембурга, кнезом Албертом II од Монака, предсједницом Републике Косово Вјосом Османи и другима”, казали су из кабинета Абазовића.

Извор: ЦДМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest