Абазовић се захвалио Кини на донацији 30 000 доза вакцина

Абазовић је исказао дубоку захвалност амбасадору Ђину и Кини на овом чину солидарности и навео да је ова донација доказ искрених односа између Црне Горе и Кине

Дритан Абазовић

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић захвалио се амбасадору Кине у Црној Гори Лиу Ђину на донацији 30 000 доза вакцина које ће та земља упутити Црној Гори.

Кинески амбасадор Лиу Ђин је 19. фебруара обавијестио потпредсједника Абазовића да ће Кина донирати 30 000 доза вакцина.

“Ђин је казао да је ова донација још један од показатеља одличне билатералне сарадње између двије земље, те навео да је овај чин само показатељ наших традиционално добрих односа”, подсјећају у Влади.

Абазовић је исказао дубоку захвалност амбасадору Ђину и Кини на овом чину солидарности и навео да је ова донација доказ искрених односа између Црне Горе и Кине.

“Абазовић је саопштио да ће ова донација значајно помоћи црногорском здравственом систему у борби против КОВИД 19”, наводи се у саопштењу.

Потпредсједник Владе је навео да Влада Црне Горе цијени емпатију, несебичну подршку и разумијевање Кине за грађане Црне Горе у овој тешкој ситуацији.

“Абазовић је истакао да ће се добра сарадња између Црне Горе и Кине наставити у наредном периоду кроз јачање билатералних односа између двије земље”, закључује се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *