Абазовић тражи да се испитају пријетње које добија због хапшења Лазовића

Премијер Дритан Абазовић обавијестио је челнике јавне и тајне полиције да га групе блиске ухапшеном службенику Агенције за националну безбједност Петру Лазовићу и његовом оцу Зорану, бившем високом полицијском функционеру, тагетирају као главног кривца за хапшење и планирају неку врсту одмазде, пишу Вијести.

Фото: Поглед

Абазовић је о информацијама које, како тврди, добија, обавијестио министра унутрашњих послова Филипа Аџића, директора Управе полиције Зорана Брђанина и директора Агенције за националну безбједност Сава Кентеру.

Абазовић је рекао Вијестима да је од њих тражио да прикупе податке о томе и утврде истину, поручивши да ни у једном, па ни у конкретном случају, није вршио било какав утицај на тужиоце и судије, како му се спочитава из тих структура блиских Лазовићу.

Он је потврдио да је Аџића и Кентеру обавијестио о пријетњама и информацијама које добија из различитих извора.

Абазовић је рекао да му је из више извора саопштено да је у причама група блиских Лазовићима главно таргетирани због њиховог проблема са законом.

“Такође, речено ми је да и да покушавају да креирају атмосферу у којој ја, с позиције предсједника Владе, наводно притискам тужиоце да процесуирају Лазовиће и криминално – бизнисменску групу људи око њих”, навео је Абазовић.

Он је истакао да то може, али и не мора да буде истина.

“Немам апсолутни никакав страх од крадљиваца шљунка, оних за које Еуропол тврди да су шверцовали цигарете, кокаин и злоупотребљавали службени положај, али сам желио да се о томе, на законит начин, а то могу само јавна и тајна полиција, прибаве додатне информације и подаци”, рекао је Абазовић.

Он је оцијенио да разумије потребу дијела криминалних структура да нападима на Владу и њеном дестаблизацијом покушају издејствовати “поновну пођелу карата”.

“Али не постоји сценарио у коме ће рука правде стати. Напротив, узалуд има покушаји саботирања, екстремистички тонови, говор мржње или пријетње”, поручио је Абазовић.

Извор: МИНА / Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest