Аца Лукас: Мило је слао владин авион по мене, пјевао сам и Мићуновићу

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић знао је да се забави о трошку грађана, па је слао и владин авион по пјевача Аца Лукаса како би их забављао на приватним журкама на приморју, али и на скуповима ДПС-а. То наводи сам пјевач у својој књизи која је изазвала буру у јавности.

Деведестих и двијехиљадитих, Лукас је био чест гост Мила Ђукановића, али и Брана Мићуновића.

“Пјевао сам и Брану Мићуновићу моћном владару из сјенке. У вријеме изборне кампање ДПС-а наступао сам у свим већим градовима Црне Горе и био добро плаћен за то. Љета сам проводио на црногорском приморју и тад сам био музички гост на забавама које је углавном организовао Мило Ђукановић. Посебно је било весело на јахтама. На те забаве су ријетко долазили други виђенији црногорски политичари. Момир Булатовић никада није био на тим журкама”, пише Лукас у својој књизи “Ово сам ја” и додаје:

“Кад прође љето и вратим се у Београд, повремено сам одлазио у Подгорицу авионом. Али авионом црногорске владе. Дођу по мене, отпјевам своје и врате ме њиховим авионом.”

Како даље пише Лукас, нова такозвана демократска власт након 5. октобра у Србију је донијела и нов однос према музици.

“Хтјели су да покажу како се стиде кафансе музике. Као ми смо направљени у Слобино вријеме па да није било њега ми не бисмо постојали. Сјећам се снимка са концерта Здравка Чолића – ђуска Божидар Ђелић отац нових финансија и убица домаћих банака. Фол ужива а не зна ниједну пјесму. Тада су министри формирали и рок бенд Монетарни удар а соло гитариста је био Млађан Динкић. Касније сам га упознао код Брене и Бобе. Он је кул тип, прави лаф. Нудио ми је и неке пјесме”, написао је Лукас.

Истиче да је петомјесечни затвор био његова једина додирна тачка са влашћу демократа.

Извор: Мондо

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest