Адвокат Бојић: Приватно ангажована “лица у бијелом” које је ангажовао исфрустрирани Булатовић НЕ МОГУ бити виша у рангу од полиције

Вријеме читања 3 минута

Према његовим ријечима, Булатовић је тај који данас брутално угрожава безбедност свих легитимних лица која већ годинама врше функције, дужност и обављају своје редовне послове у Општини Будва.

Владан С. Бојић

Адвокат Владан С. Бојић прокоментарисао је јутрошња дешавања у Будви, нагласивши да приватно обезбјеђење које је ангажовао Владимир Булатовић нема никаква законска права да врши селекцију ко може, а ко не може ући у зграду Општине Будва.

Противно минимуму разума и права је супремација “лица у бијелом” над надлежним државним органима Црне Горе. Приватно обезбеђење не може бити “надлежније и старије” од официјeлне полиције, јер, како видимо јутрос, приватно ангажована “лица у бијелом” које је ангажовао исфрустрирани Владимир Булатовић не омогућава јавним функционерима и одборницима СО Будва улазак у сопствене службене просторије Општине у којој обављају своју редовну дужност, казао је Бојић за наш портал.

Притом, додаје он, ова група ”лица у бијелом” и друга лица без прописаних полицијских ознака која само личе на полицајце, селектирају чак и запослене, односно, ко може, а ко не може ући у Општину Будва, да остварује право на рад, зајемчено чланом 62 Устава Црне Горе које гласи – inter alia “свако има право на рад”(…).

„Изузев наведеног, конкретна “лица у бијелом” су ангажована супротно Закону о јавним набавкама Црне Горе, а делују и врше своја овлашћења и директно супротно члану 2 Закона о заштити лица и имовине Црне Горе која одредба предвиђа да предметна делатност обухвата “спречавање угрожавања безбедности лица и имовине и спречавање противправних радњи усмерених према лицима и имовини која се штите”. Међутим, овде то није посреди, јер једини онај који угрожава безбедност лица и имовине и који врши противправне радње у односу на легитимна лица и имовину Општине Будве јесте управо извесно нечији пион, а добро исфрустриран “командир” Булатовић, истиче Бојић.

Према његовим ријечима, Булатовић је тај који данас брутално угрожава безбедност свих легитимних лица која већ годинама врше функције, дужност и обављају своје редовне послове у Општини Будва.

„Још прецизније, онај ко врши противправне радње је управо “командир” Владимир Булатовић са својом организованом групом уз “легитимитет” туристичке екипе из ТН Словенска плажа. Командир Булатовић је иначе кривично процесуирано лице због низа злоупотреба од печата, деловодника, до почињених in flagrantni кривичних дела фалсификата и низа злоупотреба, појашњава Бојић.

Општина Будва има своје легитимно обезбјеђење

Општина Будва, додаје он, има своје редовно, а легално и легитимно на јавном тендеру изабрано обезбеђење БИН, за разлику од ове групе ad hoc специјалаца “лица у бијелом” која су ангажована.

„Може се оправдано поставити и питање: ко зна од ког и са које инстанце и за какве намјене. Јер, “командир” Булатовић је очигледна играчка и марионета, чврсто у нечијим рукама центара моћи. Уз све наведено, јуче саслушан шеф кабинета Општине Будва Никола Јовановић је у мом присуству добио изричан налог од инспектора Специјалног одељења полиције СДТ да у току данашњег дана одмах, са групом својих сарадника и овлашћених лица, припреми и изузме из канцеларија Општине Будва, сву тражену документацију која му је такође изричито наређено – да је достави, рекао је Бојић.

Према томе, “лица у бијелом” нерегуларно ангажована од нерегуларног лица командира Булатовића, основано да сумњиво поступа у сфери озбиљног криминалитета, не могу бити, поновио је адвокат Бојић, виши у рангу и у овлашћењима од Специјалног одељења полиције али и од самих полицајаца у Општини Будва јер би то значило да су “лица у бијелом” ванинституционално под фирмом “заштитара” ван правног поретка и система Црне Горе и да они у ствари ВЛАДАЈУ ЦРНОМ ГОРОМ.

„Дакле сведочимо нечему што би могли лако дефинисати као будвански MAGNUM CRIMEN. То се не може дозволити, јер би Црна Гора запала далеко испод зоне и оних “неуспех држава” што сваки искрени родољуб и онај ко воли Црну Гору неће допустити. Очекујем да ЗАГЛАВЉЕНИ закон и ЗАГЛАВЉЕНА примена закона у стварности објективно заживи у јавном интересу, у складу са вољом народа, овде грађана Будве. У супротном, управо данас и управо у Будви – умреће, каже Бојић.

„Брине, да ова лица обучена у “прљаво бијело”, нису од јуче и да раде одавно “на црно”и да у црно завијају Црну Гору“, закључио је Бојић.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest