Аеродром „Никола Тесла“ добија нову писту до краја године

„То даје нови ниво услуга. Сада овде имамо централизовану безбедносну проверу, имамо отворене гејтове и много више простора за услуге које пружа аеродром“, навео је Беризо.

Фото: Wikipedia

Он каже да то за путнике значи много мање нервозе, далеко мање поклањања пажње на то када треба да уђу у гејт и како ће тећи цео процес. Нагласио је да је ова завршена инвестиција, ипак, само почетак.

„То је прва фаза проширења аеродрома, јер за следећу годину планирамо да понудимо много бољу комерцијалну понуду, много више ресторана, и кафеа. За нас је ово био прави моменат да уведемо ову понуду пред следећу фазу у коју ћемо ући наредне године“, рекао је он.

Беризо је рекао да се на аеродрому напредује у планираним инвестицијама, те да ће нова секундарна писта бити готова до краја године.

„Градимо нове паркинге и приступне саобраћајнице, што ће све подстаћи промене које смо планирали. Намеравамо да изградимо нове објекте, како комерцијалне, тако и оне који се базирају на заштити животне средине, јер тежимо да умањимо емисије угљен-диоксида, намеравамо и да производимо сопствену електричну енергију“, рекао је Беризо о инвестицијама које су у току.

Додао је да је на аеродрому у рад пуштена нова топлана, те да се очекује да ускоро прораде и нова постројења за обаду чврстог отпада и отпадних вода.

Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest