Акција „Street“- удар на дилере дроге: Ухапшено девет особа, извршено више претреса

Како наводе из Управе полиције, криминалистчка обрада указала је на сумњу да су се ова лица на подручју Подгорице бавила уличном продајом наркотика

Полиција је у Подгорици јуче, 22. новембра, реализовала вишемјесечну акцију под кодним називом “Street”. Током трајања овог предмета ухапшено је  девет особа, док се једно лице налази у бјекству. Они се сумњиче за кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Како наводе из Управе полиције, криминалистчка обрада указала је на сумњу да су се ова лица на подручју Подгорице бавила  уличном продајом наркотика.

Од почетка поступања по акцији “Street” у фебруару 2020. године, до данас, полицијски службеници су у више одвојених акција имали укупно 20 заплијена опојних дрога кокаин и марихуана.

„Јуче су лишени слободе Ј.К. (26), М.Р. (24), Б.О. (21) и И.В. (42) из Подгорице којима се на терет ставља кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и они су уз кривичне пријаве приведени вишем државном тужиоцу у Подгорици“, наводе из УП.

Додају: „Извршени су претреси просторија које користе ова лица, те је приликом претреса стана који користи Ј.К. пронађен и одузет мобилни телефон и путничко моторно возило, приликом претреса стана М.Р. пронађено је и одузето је више мобилних телефона који су кориштени приликом извршења овог кривичног дјела, док је претресом стана Б.О. пронађено и одузето једно мање пвц паковање са садржајем опојне дроге кокаин као и два мобилна телефона“.

„Приликом претреса стана И.В. одузето пронађено је и одузето пет паковања кокаина, једно паковање марихуане, новац за који се сумња да је стечен продајом опојних дрога, као и мобилни телефон кориштен у извршењу кривичног дјела. Полиција је извршила и претрес стана који користи И.Т. (24) из Подгорице којом приликом ово лице није затечено у стану. Одузета је путна исправа – пасош, издата на име И.Т и један мобилни телефон. За овим лицем је расписана потрага због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Осим тога, приликом реализације овог предмета поднијето је и 14 прекршајних пријава против 14 лица због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога“, наводе из УП.

Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest