Акција „Транспортер“: Петар Дукић предао се Тужилаштву БиХ, сарађивао са шкаљарцима?

У просторијама које користи осумњичени, приликом недавног провођења акције “Транспортер”, пронађена је и заплијењена велика количина од више од 300 килограма опојне дроге марихуана

Након вишедневног боравка у бјекству, осумњичени за међународни организовани криминал и неовлаштен промет опојним дрогама, Петар Дукић  (1980.), предао се Тужилаштву БиХ, јавља Avaz.ba.Подсјећамо, Дукић је био обухваћен акцијом „Транспоретр“ у којој су процесуиране и особе које се воде као сарадници шкаљарског клана.

Након што се предао,  поступајући тужитељ наредио лишење слободе осумњиченог.

Тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након што је испитао осумњиченог у присуству његовог адвоката, упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора.

У просторијама које користи осумњичени, приликом недавног провођења акције “Транспортер”, пронађена је и заплијењена велика количина од више од 300 килограма опојне дроге марихуана- сканк.

– Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске агенције из БиХ, региона и земаља ЕУ, у оквиру предмета кодног назива “Транспортер” проводе обимну истрагу против организоване криминалне групе, осумњичене за међународно кријумчарење велике количине опојних дрога, како из иностранства у Босну и Херцеговину, тако и из БиХ према земљама ЕУ- наводи се у саопшењу надлежних органа БиХ.

Подсјећамо, ухапшени у акцији „Транспоретер“, која је наставак истражних радњи у којима је у јулу ухапшен шкаљарац Милош Божовић, приведени су надлежном Тужилаштву  РС на саслушање.

Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest