Албаници осуђени на по годину и девет мјесеци затвора: Преносили 40 кг марихуане преко границе

Држављани Албаније Л.С. (54) и Љ.С. (56) осуђени су на по годину и девет мјесеци затвора због кријумчарења укупно 40 килограма сканка из Албаније у Црну Гору. Пресуду им је изрекао судија Вишег суда у Подгорици Предраг Табаш, а на основу споразума о признању кривице претходно склопљених са државним тужиоемм у подгоричком Вишем тужилаштву Тањом Божовић.

Како се наводи у оба споразума, држављани Албаније су признали да су у ноћи 22. маја ове године, око 23.50, у близини границе, односно у рејону мјеста Трабоин, ради продаје, по претходном заједничком договору, унијели поменуту количину сканка.

– С.Л. је признао да је наведеног дана пјешке прешао граничну линију, којом приликом је на леђима носио једну путну торбу у којој је било запаковано укупно 20 већих ПВЦ паковања са сканком, нето масе 20.137,5 грама, коју су службеници Управе полиције пронашли и одузели, а иста је била намијењена даљој продаји, чиме је као саизвршилац извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога – пише у потврђеном споразуму о признању кривице.

И другоокривљени је испричао исто пред тужиоцем. У казну им се урачунава вријеме које су провели у притвору, што је више од пола године. Суд је окривљенима изрекао и мјеру безбједности, на основу члана 300 став 7 Кривичног законика Црне Горе – трајно одузимање заплијењене дроге, која ће, по правоснажности пресуде донијете на основу споразума о признању кривице, бити уништена.

Из Управе полиције су након хапшења двојице држављана Албаније саопштили да су службеници Сектора граничне полиције спријечили кријумчарење 40 килограма дроге.

– Службеници граничне полиције су око 23.50 уочили два лица како у рејону Трабоин прелазе државну границу носећи двије транспортне торбе. Прегледом торби полиција је пронашла 40 паковања у којима се налазио сканк тежине око 40 килограма – саопштено је тада из Управе полиције.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest