Албанска алтернатива: Озбиљно ћемо размислити да Тузи постану дио буџета Албаније и Косова

Вријеме читања < 1 минут

ВЛАДА У БУЏЕТУ ЗА 2021. НИЈЕ ПЛАНИРАЛА НИ ЦЕНТ УЛАГАЊА“
Албанска алтернатива: Озбиљно ћемо размислити да Тузи постану дио буџета Албаније и Косова
„Само општина Тузи у државни буџет сваке године плаћа порез преко пола милиона еура“


Ђељошај, Фото: Борис Пејовић

Албанска алтернатива, чији је лидер предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај, саопштила је да ће „озбиљно размислити и настојати да Тузи постану дио буџета Албаније и Косова“.

„Влада Дритана Абазовића, у предлогу буџета за 2021. годину није планирала ни цента улагања у општину Тузи, иако нам припада по закону. Након што је био гост у општини Тузи и датих обећања, Абазовићу треба да се стидите ваших (не)дјела. Наставили сте готово исту праксу у Улцињу, као и у другим општинама гдје живе Албанци“, поручили су из Албанске алтернативе.

Они су рекли да ова Влада не испуњава обавезе које су предвиђене законом према општини Тузи, као што је то случај са осталим општинама у Црној Гори.

„Само општина Тузи у државни буџет сваке године плаћа порез преко пола милиона еура. Ови и многи други аргументи доказују да сте Абазовићу дио антиалбанске Владе, и да имате за циљ економску деградацију аутохтоних албанских насеља. Ми као аутохтона албанска заједница, не преостаје нам ништа друго, него озбиљно морамо размислити и настојати да постанемо дио буџета Албаније и Косова“ рекли су из Албанске алтернативе

Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest