Александар Секулић: Да ли Ераковић, по узору на шефа, крије фирме?

Вријеме читања 2 минута

Кад смо код скривања података, да ли и Јевто Ераковић, као и његов шеф, како се оправдано сумња, крије имовину и фирме али не у иностранству већ и у Црној Гори, упитао је генерални директор Директората за дигитално здравље у Министарству здравља Александар Секулић.

 – Сатови шефа Јевта Ераковића, Мила Ђукановића, према наводима његових некадашњих сарадника, вриједе више од новог скенера и ангио сале које је ово Министарство здравља обезбиједило за Клинички центар Црне Горе којим, срећом, Ераковић одавно не руководи па највећа здравствена установа ради без премца, поручио је он.

Секулић тврди да током 2020. године када је Ераковић “кројио капу” и пацијентима и запосленима, КЦЦГ је затворио врата на шест мјесеци сваком грађанину који није имао корону и који није био хитан случај.

 – Операције дјеце, операције одраслих, снимања… Све је зауставио, и данас нам опет се јавља из “комисије за здравство”. Господине Ераковићу, само напријед. Више сте потеза хемијском оловком, јер о дигиталним алатима не знате ништа, направили као члан комисије ДПС-а него за све вријеме док сте били на власти – навео је Секулић.

Ераковићу је поручио да пискара и даље јер директорску фотељу више неће гледати. 

 – Осим тога, Црна Гора, за разлику од прошле, ове године није закапијана и одсјечена од свијета. За разлику од НКТ-а, ми ове године озбиљно пратимо епидемију за шта смо добили похвале и Европске комисије. Само у првих осам мјесеци 2021. године, урадили смо преко пола милиона тестова на корона вирус, док је за цијелу прошлу урађено само око 130 хиљада – додао је он.

Подсјетимо, потпредсjедник ДПС-а Ераковић казао jе да jе оставка владе и челника Министарства здравља спасоносно рjешење за заустављање, како jе рекао, катастрофалне политике коjу води ова Влада у области здравства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest