Амбасадор Божовић: НКТ ће препоручити да се отвори граница, од понедељка нормално кретање између Црне Горе и Србије

Вријеме читања < 1 минут

Имамо информације да ће у петак Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) дати препоруку да се граница Црне Горе отвори за све грађане који долазе из Србије, рекао је Владимир Божовић

Имамо информације да ће у петак Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) дати препоруку да се граница Црне Горе отвори за све грађане који долазе из Србије, а од понедељка ћемо, надам се, успоставити нормално кретање између две земље“ казао је Владимир Божовић, амбасадор Србије у Црној Гори.

„Сваког петка заседа НКТ и доноси препоруке о релаксацији мера против ширења корона вируса. Овог петка, имамо информацију да ће коначно попустити мере и према Србији, односно да ће дати препоруку да се отвори граница за све грађане који из Србије долазе у Црну Гору, а да притом не иду у карантин чим пређу границу. Ова одлука, како очекујемо, биће спроведена у понедељак“, казао је Божовић за nova.rs.

Он наглашава да је амбасада Србије у Црној Гори од проглашења пандемије и затварања граница под великим притиском.

„Чекамо да отворе границу јер наши грађани желе да дођу у Црну Гору, не само туристички, већ и због посла, а многи који живе у Србији, овдје имају породице које мјесецима нису видјели. Под огромним смо притиском јер људи зову и интересују се свакога дана, када ће моћи да пређу границу, а да их не затворе у карантин“, објашњава Божовић.

Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest