Амери се поклонили Јокићу – Србин је МВП најјаче лиге свијета!

Никола Јокић постао је први играч у историји који је добио награду за најкориснијег играча лиге, а да је изабран у другој рунди Драфта

Nikola Jokić
Никола Јокић

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, проглашен је за најкориснијег играча сезоне 2020/2021 у НБА. Центар из Сомбора постао је тако први српски кошаркаш који је проглашен за МВП-ја у најјачој кошаркашкој лиги на свијету.

Информацију је први пренио новинар портала Атлетик Шемс Чаранија, а потом су и остали светски медији кренули да објављују да нови МВП долази из Србије.

Никола Јокић постао је први играч у историји који је добио награду за најкориснијег играча лиге, а да је изабран у другој рунди Драфта.

Јокића су прије седам година бирали Денвер Нагетси са 41. места, те је тако постао први играч из друге рунде који је понео ову ласкаву награду.

Јокић иза себе има невјероватну сезону у којој је одиграо све 72 утакмице, просјечно биљеживши – 26,4 поена, 10,8 скокова и 8,3 асистенција.

Најимпресивније је то што је српски играч предводио екипу до трећег мјеста на Западној конференцији, а да је притом у завршници сезоне играо без другог најбољег играча екипе – Џамала Мареја.

Сезона за Јокића још није готова јер игра полуфинале конференције, што је још један подвиг пошто је ослабљени тим успио да провуче у другу рунду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *