АМЕРИЧКИ ГЛУМАЦ О ИЗЈАВИ Elizabeth Olsen: Требало би да им се извини, Србија је вјековима старија од Америке!

„Заправо не постоји ништа јединствено српско, јер су они њихова земља тек око 13 година. Они немају ништа своје, само узимају од оних који су окупирали њихову земљу у неком тренутку“, рекла је глумица која очигледно није љубитељ књига и образовања или културе.

Након што је америчка глумица у ТВ емисији скандалозном изјавом пред милионима вријеђала Србе, реакције су бурне.

Амерички глумац Adam Devenport, који већ пола године живи и ради у Београду, изненађен је односом своје колегинице о Србима и Србији. Оштро осуђује све што она рекла на ову тему и апсолутно се не слаже са њеним изјавама, пише Glossy.

„Када дођете у непознату земљу да снимате, искористите благодати те земље да побољшате своју каријеру. Сви локални становници са којима радите ту су да вам помогну, као и ваш пројекат“, каже Адам.

„Филмска заједница је глобална и не смијемо знати границе. Наша одговорност као глумаца је да створимо емпатију и разумијевање кроз наше ликове како би публика могла да препозна нашу хуманост упркос разликама. Због тога сам шокиран да је Elizabet Olsen тако неосјетљива и непоштовање културе других, поготово што је неко вријеме провела у Србији радећи на пројекту по сопственом избору. Мислим да би требало да се извини Србима! Проблем је и што шири нетачне информације. Србија не само да не постоји 13 године, као што је рекла Elizabet Olsen, али је вијековима старија од Америке из које обоје потичемо! “, рекао је глумац без даха и истакао

„Мислим да су њене изјаве проистекле из америчког егоцентризма да било шта друго осим Холивуда не вриједи. Морамо јавно критиковати тај систем да бисмо нешто промијенили. Много дивних филмских прича испричали су аутори широм свијета.“

Иначе, Adam Devenport се у Октобру преселио из Њујорка у Београд. У Америци је радио као продуцент, глумио је на Бродвeју, освојио независну награду у Linkoln Центру, као и музичку награду за извођача године Међународне асоцијације. Тренутно ради на неколико пројеката у Србији.

Ускоро започиње снимање великог историјског пројекта, а продуцираће га позната српска продуцентска кућа, која иза себе има низ успјешних серија и филмова. Чека насловну улогу у филму Лични тренер, који се љети снима у Србији у продукцији Fame Solutions. Такође ће љетос радити као инструктор глуме на сету са српским и словачким глумцима у филму „Петровачки клинци“.

Подсјетимо, Elizabet Olsen је у ТВ емисији изјавила да Срби немају манире и да нико не треба да долази у Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest