„AMERIKA, BRITANIJA I EU SPREČAVAJU BILO KAKVU POMOĆ“: Novinarka iz SIRIJE nakon razornog zemljotresa pohvalila VOJSKU RUSIJE

Foto: Jutjub printskrin/Evolution Crisis

Amerika, Velika Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć Siriji u sjeverozapadnom dijelu zemlje koji drži pod kontrolom od terorista. I u ovim dramatičnim trenucima, njima ljudski životi nisu na prvom mjestu, već primjenjuju takozvani „Cezarov zakon“ koji im je ranije poslužio kako bi uveli sankcije Siriji.

„Muka mi je od Zapada i svega onoga što rade. Nisam mislila da mogu da idu niže od svega do sada, ali su ipak uspjeli. Hvala Bogu, Sirija ima druge saveznike koji joj pritiču u pomoć“, rekla je za Novosti nakon razornog zemljotresa u Siriji Vanesa Bili, britanska novinarka koja godinama živi i radi u toj zemlji kao frilenser.

Bili je poslala „Novostima“ i video-snimak iz Sirije koja je u ruševinama zbog zemljotresa, a na kome se vide ruski vojnici koji su došli u spasilačku akciju,

Foto: Printskrin

Prema poslednjim podacima sirijskih vlasti, u toj zemlji nastradale su najmanje 1.602 osobe, a na hiljade su povrijeđene. Situacija u Turskoj je takođe dramatična, a prema poslednjim zvaničnim informacijama nastradalo je 3.419, a povrijeđene su 20.534 osobe.

Državna novinska agencija Sirije SANA saopštila je da je u provincijama Alep, Latakija, Hama, Idlib i Tartus koje su pod kontrolom vlade poginulo najmanje 812 ljudi, a da je 1.449 povređenih.

pogled.me

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest