Amerika pojačava istrage o NLO-ima

Foto: Pixabay

Dužnosnici američkih obavještajnih službi u ponedjeljak su Kongresu predali ažuriran izvještaj o viđenjima NLO-a, s čijih se dijelova, kako se očekuje, skine oznaka povjerljivosti i učini dostupnima na internetu kasnije ove sedmice, prenose Nnezavisne.

To je posljednja u nizu istraga američkih institucija koje su NLO-e dovele u mejnstrim.

Najnoviji dosije iz Kancelarije direktora Nacionalne obavještajne službe (ODNI) donosi najnovije informacije o izvještaju iz 2021. koje je istraživalo 144 neobjašnjiva viđenja između 2004. i 2021. godine od strane američkih vladinih izvora, uključujući radnike vojske.

Ako je izvještaj iz 2021. označio promjenu u stavu prema onome što se službeno naziva neobjašnjivim vazdušnim fenomenima (UAP), rasprave su se od tada ubrzale.

Ovosedmični izvještaj prvi je u nizu godišnjih dosjea obećanih u Nacrtu zakona o odbrani SAD-a za 2022. do 2026. godine. Na saslušanju u Kongresu u proljeće 2022. godine – prvom o UAP-u otkako su velike vladine istrage obustavljene 1969. – dužnosnici Pentagona rekli su da je broj incidenata koji se istražuju popeo se na više od 400, prenosi „France 24“.

Izvor: Dan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest