АМСЦГ: Избјегавајте путовања у најтоплијем дијелу дана

Вријеме читања 2 минута

У Црној Гори јутрос се саобраћа у повољним временским условима, саопштили су из Ауто мото савеза (АМСЦГ) и упозорили на ситније одроне дуж клисура и усјека.

Фото: Поглед

Из АМСЦГ савјетују опрезну вожњу и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана.

Саобраћај на магистралном путу М-6, на дионици Михајловица – (Ранче) Пљевља, због реконструкције биће обустављен од 11 до 15 сати.

На магистралном путу М-5, дионица Рожаје-Шпиљани, због ископа косине саобраћај ће бити обустављен од осам до 11 и од 13 сати и 30 минута до 16 сати и 30 минута.

Због реконструкције магистралног пута М-5, дионица Рожаје-Шпиљани, одобрава се преусмјеравање саобраћаја на раскрсници Вуча.

Због санације клизишта на магистралном путу м-3, дионица Шћепан Поље-Никшић, промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова.

На том путу саобраћај ће прије Плужина бити обустављен од девет до 11 сати и од 13 до 15 сати.

На регионалном путу Р-13, од петље Матешево до истоименог насеља, саобраћај ће због реконструкције за све врсте возила бити обустављен. Саобраћај ће се усмјеравати преко аутопута.

Због изградње булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-3, дионица Даниловград-Подгорица, у току је реконструкција пута, због чега се саобраћа наизмјенично једном траком на мјестима радова, а могући су повремени прекиди саобраћаја не дужи од 15 минута.

Због реконструкције регионалног пута Р-1, дионица Мојковачка улица, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Из компаније ЦРБЦ, која прави ауто-пут, обавијестили су да је приступ градилишту дозвољен само запосленима уз посједовање нове пропуснице.

Наводи се да је ограничење брзине у тунелима 20 километара на сат (км/х), док је ограничење брзине кретања на мјестима гдје су радови завршени 40 км/х.

“Свако прекорачење брзине ће се евидентирати и адекватно санкционисати од полиције”, каже се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest