АМСЦГ: Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Фото: Поглед

Из Ауто-мото савеза наводе да током дана очекују појачану фреквенцију возила

Фото: Поглед

У Црној Гори се данас у саобраћају очекује умјерена, током дана појачана фреквенција возила, саопштили су из Ауто-мото савеза и савјетовали опрезну вожњу и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана.

На магистралном путу М-5 дионица Рожаје-Шпиљани због извођења радова биће обустављен саобраћај за све врсте возила од десет до 12 сати.

Због изградње булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста саобраћаја је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

Због реконструкције регионалног пута Р-1 дионица Мојковачка улица (Цетиње-Његуши обилазница), саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни. Могући су повремени прекиди не дужи од 15 минута.

Саобраћај теретним моторним возилима чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона забрањен је од 17 до 22 сата на магистралним путевима Биоче – Колашин (до раскрснице путева за Матешево – ауто пут), Подгорица – Сотонићи – Петровац, ГП Дебели Бријег – Х.Нови – Котор – Тиват – Будва – Бар – ГП Сукобин и Подгорица – Цетиње – Будва.

Саобраћај није забрањен возилима са првенством пролаза, за одржавање путева и ПТТ инсталација, за помоћ на путу, специјалним возилима за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњачама које превозе лако кварљиву робу.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материја на дијелу магистралног пута М-2 од ГП Дебели Бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мјесту Липци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest