АНДРИЈА МАНДИЋ: ПОДНОСИМ ОСТАВКУ НА МЈЕСТО ПОСЛАНИКА

ПОДНОСИМ ОСТАВКУ НА МЈЕСТО ПОСЛАНИКА, А НАКОН ОПОРАВКА ИДЕМ НА ТЕРЕН – СВИ МОРАМО ДАТИ СВЕ ОД СЕБЕ, ЈЕР ЦИЉ ЈЕ ЈЕДАН – ПОБЈЕДА!

Прије свега, желим да се од срца захвалим свима који су искрено изразили забринутост, интересовали се за моје здравље и пожељели брз опоравак. У ових неколико дана, увјерио сам се у племенитост и солидарност бројних људи. Било је, очекивано, и оних других – мање добронамјерних, али се на њих не љутим, јер је све то наша Црна Гора, људска, чојска, витешка, али и сурова, искључива и немилосрдна.

На жалост, нећу бити у могућности да будем присутан и учествујем када се ових дана у Скупштини ЦГ буде расправљало о избору ВДТ-а и о још неким веома важним темама, које изискују да клуб посланика ДФ буде комплетан. Не морам ни помињати колико је избор ВДТ-а важна тема за ДФ, који се годинама непрестано налази на мети корумпираног судства и тужилаштва.

Зато ћу поднијети оставку на мјесто посланика у Скупштини Црне Горе, са намјером да омогућим да на моје мјесто што прије дође следећи посланик са наше листе – предсједник Општинског одбора Нове српске демократије у Подгорици, дипломирани правник Радош Зечевић, како би клуб ДФ-а радио у пуном капацитету.

Свакако, оно што сам за скупштинском говорницом, на теме које су доносиле сједнице, имао да кажем, казао сам у протеклом времену јасно и непоколебљиво, не потчињавајући се онима који су стварали недемократски амбијент и изнуђивали послушност. Саопштавао сам и ствари за које сам знао да нису популарне, које не иду низ длаку дијелу јавног мњења и које други шапућу на уво. Зато што, у сусрету са изазовима и озбиљним темама, нисам желио да устукнем, просећи нове гласове, а издајући оне који су ме гласали и дали ми мандат да у њихово име покажем став.

Нисам се додворавао ни масовним медијима и њиховим наративима. Винстон Черчил је казао: “Став је мала ствар која чини велику разлику”. Ми смо ту разлику направили. Било је жестоких расправа, тешких сједница, гужве, метежа, али ничега што у таквом облику, па и још радикалнијем, немају британски, јапански, италијански, турски, украјински и други парламенти у свијету. Једино чега у осталим парламентима цивилизованих земаља нема, то је интервенција полиције. Зато у наредном сазиву Скупштина мора добити потпуни интегритет.

Вријеме опоравка искористићу да се посветим обавезама и великим изазовима који су пред нама, а прије свега конципирању стратегије за период који долази. Након повратка у Црну Гору у потпуности се посвећујем раду на терену. Пред нама је тешка кампања, тешка борба, која се мора завршити тријумфом народа и његове воље, ако желимо да извучемо Црну Гору из канџи криминалног, антисрпског и антиправославног режима. Простора за калкулације нема. Сви у опозицији морамо да пружимо максимум. Приоритет мора имати оно што смо спремни да пружимо, а не да узмемо.

Циљ је један: ПОБЈЕДА!

Дугујемо је генерацијама оних које овај режим обесправљује, свима онима који су се борили против тираније, који нису одустали. Побједу дугујемо и онима који више нису са нама, а који су до краја остали усправни у својој борби за слободу. Побједа је задатак свих генерација које у овој борби учествују.

Позивам све којима је на срцу слободна Црна Гора, који се залажу за начела слободе и демократије, који су привржени традиционалним вриједностима, који се нису одрекли својих предака и чврсто стоје на бранику своје СПЦ, који желе моралну обнову, економску одрживост, борбу против корупције, који сматрају да је крајње вријеме да ова земља освоји могућност демократске смјене власти, да се прикључе великом фронту демократије, да заједно остваримо велику, историјску побједу!

Достојанствени ход и покрет народа на улицама широм земље мора наћи остварење у побједи, која је основни услов помирења за будућност.

Са вјером у Бога и у побједу! Видимо се ускоро.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest