АПЕЛ ГРАЂАНИМА БЕРАНА ДА ПОШТУЈУ МЈЕРЕ КАКО БИ СЕ ЗАУСТАВИЛО ШИРЕЊЕ КОРОНАВИРУСА

„Апелујемо на грађане да поштују мјере. Зједничким активностима свих нас можемо бити успјешни у спровођењу свих мјера, које имају за циљ заштиту здравља и живота грађана Берана“, саопштено је након састанка представника Општинског тима за заштиту и спашавање и Оперативног штаба за инспекцијску контролу.

Данас је у згради Општине Беране одржан заједнички састанак представника Општинског тима за заштиту и спашавање, Оперативног штаба за инспекцијску контролу, Оперативног мини штаба који је формиран за подручје општине Беране и Управе полиције.

На састанку је разговарано о спровођењу мјера у инспекцијским контролама како НКТ-а, тако и мјерама из Закона о заштити становништва од заразних болести.

Учесници састанка су разговарали на који начин могу да се организују успјешне инспекцијске контроле, како би се зауставило ширење инфекције Ковид-19.

Такође је указано да уколико превентивне не буду дале резултате да ће инспекцијски органи предузимати све репресивне мјере, од прекршајне одговорности, кривичне одговорности и затварања угоститељских објеката.

„Апелујемо на грађане да поштују ове мјере. Заједничким активностима свих нас можемо бити успјешни у спровођењу свих мјера, које имају за циљ заштиту здравља и живота грађана Берана“, саопштено је.

Састанку су присуствовали у име Општине Беране, потпредсједник општине Беране Марко Лалевић, начелник Комуналне полиције Александар Ојданић, секретар за финансије и економски развој Бојан Радошевић, помоћник у Секретаријату за инспекцијске послове Јован Синановић, шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић и савјетница у Општини Беране Милица Рачић.

У име Оперативног штаба за инспекцијску контролу, присуствовали су шефица штаба Нада Ђурђић, представник Управе за инспекције послове Ферзад Кардовић и инспектор Богдан Раичевић.

Био је присутан и командир беранског Центра безбједности Марјан Рачић, као и тржишна инспекторка из Берана Амра Исовић. Испред Радио Берана присуствовао је новинар Андрија Турчиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial